Please for English go to  Events  Семинарите ни могат да се адаптират по джоба на всеки, желаещ да се подобрява с КМ и ПЛ

За всички семинари обучение е 100 лв дневно или дарение. Издава се фактура при необходимост. Разчитам на съвестта на участниците. За хора с ограничени доходи, заплащането на обучението е според финансовите възможности.

Следващите "Камен метод КМ - ПЛ" семинари са https://www.facebook.com/events/426529723602762  18-25.07 юли и 25-30.08 и 15-22.11.24. Нощувки в къща за гости Горица - Девин, Цени двойна стая на човек 75, единична 90 със закуска на блок маса и още едно хранене в хотел Исмена.

14.09 на ЗЗ Бургас - флора, 15.09 на ЗЗ Ямбол, 28-29.09 на ЗЗ в Панагюрище, 12-13.10 на ЗЗ Стара Загора,

13-18.10 в хотел Терма . Камен метод (КМ) и ПЛ - с. Ягода до Стара Загора https://www.hotelspa-terma.com/bg-bg  Нощувка за двойна стая в хотел Терма със закуска от 65 и 70 лв на човек, единична 100 лв.

СПА хотел Терма, с. Ягода, Ягода - почивка на цена 117.00лв., отзиви, снимки, информация | Офертини

Нашата вайбър ПЛ група се разраства ежедневно. Ежедневно правим ПЛ в Зуум на български и английски от 07.30 сутрин, а вечер от 18.30 и от 20.00. Линк за Зуум  https://us06web.zoom.us/j/81551336218?pwd=aCtrWnVWZjk2UE5oZ29MSW96OCtydz09   Meeting ID: 815 5133 6218 Passcode: 882660

Лична сметка за дарение по съвест.  Камен Филипов  Банка ОББ BIC UBBSBGSF IBAN BG95UBBS88881000588995   

Оздравителните ПЛ лагери са с божествена сила, ефективност и подкрепа за всеки участник, заради единението, колективната концентрация и взаимопомощ.  Наричам ПЛ лагерите - вселенско училище.

За желаещите да се подобряват цялостно ще намерим най-подходящия начин и възможност във всички аспекти.

Съчетаваме уникалните природни дадености, като кристален въздух, силициеви термални топила на открито от 35 до 44 градуса в Девин с индивидуално подбрани лечебни упражнения, ПЛ, гостоприемство и сезонна натурална храна. 

" Чух и забравих, видях и запомних, преживях и разбрах" Конфуций 551 пр.Хр. -  478 пр.Хр.

https://ismena.bg/ хотел "Исмена" в Девин със силициевите термални топила  https://www.facebook.com/Ismena.bg/posts/pfbid035zhPE5sU9ocqE9R8JbDZmHBdXYw9FkA2akwdEp9MFqvm2bwv5Wtvw2Md1Hvhpg9Ll 

https://goritsa.bg/ къща за гости "Горица" в Девин за ПЛ занимания и преспиване.

Обучението в къщата има няколко възможности за плащане. Първата е за хора с минимални доходи - плащате си храна и хотел, а обучение не се плаща. Втората е дарение. Третата е 130 лв дневно - обучение, закуска и вечеря с натурална храна.

Може да участва всеки, който е говорил с нас, предплатил е хотела и такса участие, има достатъчно самостоятелна ПЛ подготовка и е попълнил форма за участие.

Цялата сума се заплаща преди стартирането на събитията.

Възможно е участие и за по-кратък период със стартиране от началната дата.

Храната основно я приготвяме сами. Тя е сезонна, натурална и вегетарианска - без млечни, яйца, ориз, картофи, хляб, кафе и цигари. Има възможност за ден-два пост на джинджифилова супа.

index.jpg  Това снимка е от нашата ПЛ къща за гости "Горица".

Денонощна часова активност на меридианите. 3-5-БД, 5-7-ДЧ, 7-9-СТ, 9-11-ДЛ, 11-13-СР, 13-15-ТЧ, 15-17-ПМ, 17-19-ББ, 19-21-ПР, 21-23-ТЕ, 23-01-ЖМ, 1-3-ЧД. Вкусове-емоции, за ЧД-кисел-гняв, СР–горчив-радост, ДЛ–сладък-размисъл, БД–лют-тъга, ББ–солен-страх. Есента е сезон на БД и ДЧ. Часова активност на Ян енергията от 12 в полунощ до 12 на обяд, след това Ин. Програма: ПЛ упражнения, самомасаж, упражнения за баланс и дишане, силициеви топила и преходи в планината.

Вариант за лятото в 05.30 на закрито или открито с ПЛ упражнения, медитативен джогинг, стояща медитация. 09.00 – 10.00-споделяне, закуска – чай, джинджифилова супа, варено просо, плодове и ядки, мед 10.30 - седяща медитация и ПЛ упражнения, минерални бани на открито около обяд 13.00, 14.30 обяд–с блендер се смесват накиснати сухи плодове или свежи с накиснати ядки, или салата със зеленчукова супа и ядки на брашно, или леко запечени ядки. 16.30 ПЛ упражнения, медитация, 18.30 споделяне, вечеря зеленчуци на пара, чай или плод. 20.00 свободна ПЛ програма. 21.30 сън. Ще имаме по двама дежурни в кухнята за приготвяне на храната и измиване на съдовете.

Организаторите запазват правото да променят програмата при необходимост!

Онлайн обучения по биорезонансно тестиране на организма и терапия, включително, паразитология и психосоматика в Зуум струват 200 Евро за семинар с превод от руски.Издава се и фактура при необходимост.

Преподавател е д-р Елена Пащенко от Украйна.

Записване и плащане по сметка до седмица преди събитията.    

Обученията се провеждат в петък от 15.00 до 19.30, а в събота и неделя  от 09.00 до 13.30.   https://www.facebook.com/events/7050161995022842 

Скоро ще излезе от печат обновено издание на нашата ПЛ книжка.

Това, което ще научите и направите за себе си за няколко дни ритрийт, много хора не могат да го постигнат за години.

Ще научите простите тайни на Китайската медицина и ПЛ като самооздравителна практика с добавена медитация, както за начинаещи така и за напреднали.

Медитативният джогинг, стояща медитация, някои енергизиращи упражнения и природни дейности ще се провеждат на открито.

ПРОГРАМАТА ще се адаптира според групата и включва:

Медитация

Теоретичен преглед на терапевтичните ПЛ техники

Индивидуални въпроси на участниците

Упражнения на Ладжин пейка и стъпенка като самодиагностика и терапия

Формиране на екипи за ПЛ работа по двама, трима или повече.

Пайда упражнения за основни зони на ръце и крака и ходила, зони на главата и лицето, рамена, предната, задната и страничната част на тялото.

Даоиски упражнения – клякане срещу стена, удряне на гърба в стена и кръгови движения в кръста за активиране на бъбречната енергия, както и други подкрепящи съвети за хранителен режим.

Записване за участие на тел 0888572770 или на емаил Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

На предстоящите ПЛ училища ще се научим допълнително:

1. Как да сме в помощ на близки и познати при спешни случаи за да можем да спасяваме живот при инфаркт, инсулт, аритмия, загуба на съзнание по различни причини докато пристигне бърза помощ или при подобни случаи когато сме в зони, където не невъзможно среща с бърза помощ.

2. Как сами да диагностицираме състоянието си, на семейство и приятели и да предприемем правилни терапевтични стъпки с помощта и на ПЛ упражнения.

3. Как правилно чрез теорията и практиката на Китайската медицина да активираме определени меридиани при различни психосоматични състояния и да получаваме бърз и надежден резултат.

4. Как по най-разбираемия и ефективен начин да прилагаме ПЛ и да предаваме знанията си на близки и познати при нужда.

5. За тайни, които да прилагаме за диагностика и терапия от дългогодишния ми професионален опит.

Още

1. На нашите ПЛ училища ще подобрим и разширим познанията си за традиционна китайска медицина (ТКМ), както и за ПЛ.

2. Ще подобрим познанията си за значимите неща в живота, тялото, енергията, меридианите и уменията за самолечение, базирани на теорията на ТКМ

3. Ще вникнем по-дълбоко в ПЛ практиката и ще я разберем

4. ПЛ училището е възможност да се помогне и да се подкрепят хората, които искат да извлекат най-голяма полза от ПЛ чрез знанията за TКM и прилагането им.

5. Ще научим за историята на ТКМ от първите две Китайски книги - е за хармонията на човек и природа и за книгата на жълтия Император за заболяванията.

6. Ще научим за законите ва човешкото развитие и факторите за дълголетие, за жизнената енергия – вродена и придобита, за енергията Чи, кръвта като течна енергия  и за телесните течности.

7. Ще научим как генерираме, трансформираме, консумираме енергия и как работят органите.

8. Ще разберем законът за Ин и Ян, както и законът за петте елемента в ТКМ.

9. Ще се запознаем и с меридианната система от енергийни канали – Сърце и тънко черво, Троен енергизатор и перикард, Далак и стомах, Бял дроб и дебело черво, Бъбрек и пикочен мехур, Черен дроб и жлъчен мехур. Канал управител и репродуктивния канал и чудните меридиани.

10. Ще научим кои са външни и вътрешни патофактори и как да ги неутрализираме.

11. Ще разберем каква е връзката между органи, емоции и здраве и как да поддържаме балансирано емоционално и телесно здраве.

12. Ще научим кое хранене е здравословно и как влияят петте вкуса върху вътрешните органи.

13. Ще разберем защо целевата двигателна дейност и селекцията от упражнени са фундаментално важни

14. Ще се научим как по най-добрия начин да поддържаме здравето си през четирите сезона и да сме в хармония с биологичния си часовник.

15. Ще научим защо защитата и увеличаването на Ян енергията е важна за организма и храносмилателната система.


Видео от нашите биорезонансни обучения https://www.youtube.com/watch?v=Q8JTTqpZ_xc&list=UURIl6GGjp08A-Y2L8EXGHCQ&index=31  и нашият биорезонансен ютюб канал. https://www.youtube.com/channel/UCRIl6GGjp08A-Y2L8EXGHCQ 

https://www.facebook.com/kamen.filipov.9/posts/10160852920907437   ПЛ с класическа музика - Бетовен!

  Интервю с журналиста Румен Генов от 12.10.2020   за ПЛ

Интервю с Мастер шао в Шотландия от 2012 година

Фестивал "Здравей Здраве" Стара Загора от 13.10.19 - ПайдаЛаджин лекция и практика


ПЛ на спорнтата площадка с уреди до колежа по туризъм  срещу конната база в Бургас- без такса. Facebook


 Информация от Фестивал Здравей Здраве - Стара Загора от 13.10.19 във Фейсбук  и ютюб.

Приятели и колеги, при недостатъчен брой участници си запазвам парвото да променя насрочената дата, като предварително уведомя записалите се учасници, от които съм получил обаждане по телефона и заявка за участие в конкретен практически семинар.

При невъзможност да се проведе определено събитие, се задължавам да върна предварително заплатени суми от участниците.

Старозагорски електронен вестник за метода и старозагорско издание на Здравей Здраве .Статия за пайдаладжин и Мастер Шао     Отминалите ПайдаЛаджин събития са и  тук

Отзиви

Отзив на Гудрун Кларк от Обединеното кралство, 25.2.2023 г

Аз съм жена на 74 години и допреди 5 години бях активна, във форма и гъвкава. Поради трудни лични обстоятелства за няколко години загубих своята гъвкавост, сила и тялото ми загуби баланс. Бях много нетърпелива да си възвърна това и глупаво се впуснах в амбициозен режим на упражнения (усилена динамична йога и кикбокс), което в крайна сметка ме остави с отслабено ляво бедро, болезнена тазобедрена става и накуцване. След това паднах, което влоши положението ми с по-нататъшно неправилно положение на лявото бедро, коляно и крак, вероятно разкъсване на свързващите връзки на бедрената кост и бедрото и странично накланяне на таза. Така че постоянно имах нужда от помощта на бастун. Опитах всички обичайни терапии, но получих само временно облекчение. След това попаднах на ПайдаЛаджин в интернет, прочетох книгата на Мастер Шао „Излекувайте се естествено сега“ и направих пейка за Ладжин. Въпреки това, когато първоначално се опитах да я използвам, краката ми изстинаха, тъй като не можех да оставя проблемния си крак да виси от пейката. За щастие преди около осем месеца опитен практикуващ ме запозна с група прекрасни хора, с които успях да практикувам ПайдаЛаджин чрез Зуум почти всеки ден със седмична сесия с въпроси и отговори и успях да участвам в няколко практически семинара, също чрез Зуум. Сега уверено практикувам тази прекрасна лечебна система, която първоначално доведе до различни подобрения в общото ми здраве, т.е. по-добър слух, разрешаване на повтарящи се инфекции на пикочните пътища и повишена телесна температура. От миналата седмица мога да върша ежедневните си задължения на закрито без помощта на бастуна си през целия ден. Това променя играта. Знам, че все още трябва да свърша много работа чрез ПайдаЛаджин, за да си възвърна пълната мобилност, но сега съм уверена, че пълният успех ще е след няколко месеца. Много съм благодарен за цялата безкористна подкрепа, която получих, и очаквам с нетърпение да мога да направя същото за някой друг в нужда за в бъдеще

03.12.2022 Отзив от Цветана

Здравейте, казвам се Цветана.

Аз бях на семинара във Велинград в хотел Деви през ноември. Този семинар е втори за мен - била съм на друг ПЛ семинар с Камен преди години.

Бих искала да споделя малко информация за семинара във Велинград и как се чувствам след това . На този семинар срещнах хора, които работят сериозно с ПЛ и имат невероятни резултати. Личният пример ми подейства много вдъхновяващо.

Самият семинар е много мотивиращ, зареждащ и ми даде силен тласък, който ми помага да продължа да правя ПЛ в къщи.

Сега чувствам тялото си по-живо, по-пластично, по-леко / а не съм отслабнала много /.

Даже не мога да го обясня с думи, но сякаш лимфната ми система работи в пъти по-добре. Нямам подувания   в областта на глезените.

Много съм обнадеждена и от факта, че правейки ПЛ, виждам как тялото ми става по -гъвкаво нямам болки в ставите и костите и сутрин скачам от леглото   бързо и лесно.

Аз ще продължа да работя с ПЛ всеки ден поне по 2 часа. Един час Пайда и един час Ладжин.

Смятам, че ние в България сме големи късметлии, че имаме Камен който е толкова посветен на ПЛ и   прави всичко от от сърце и душа. Аз периодично ще се включвам в семинарите, защото знам, че това, което получавам на семинарите няма как да го получа в къщи. На семинарите   научавам много, много нови неща, пак благодарение на Камен, който неуморно работи в тази посока... Пожелавам здраве и успех на всички в групата и ... смело напред с ПЛ.

Хора, не губете време, захващайте се да работите с ПЛ. Не съм се чувствала толкова добре от години. Преди около десетина месеца го бях закъсала здраво с кръста - дискова херния, протрузии, стесняване на канал, трайно ми изтръпнаха някои от пръстите на крака. Санаториумът, на който бях не ми помогна съвсем, поморийската кал беше доста по-добре, но не се излекувах напълно. В допълнение имам и Бекерова киста на коляното, която ми пречеше да сгъвам и разгъвам коляното в пълен обем. Ами... с Пайда и Ладжин дискомфортът в кръста изчезн напълно, коляното се е подобрило много. Ноооо.... . шляпам с палката цялото тяло по един час сутрин и разтягам на границата търпима болка. Това с разтягането се учи на семинар при Камен най-добре. Аз лично имах навика да се щадя, Сега смених подхода и резултатите са фантастични!

05.10.2020

Nikola Ladjov Благодарение на Пайда Ладжин за шест месеца практика се нормализира високото кръвно налягане и се нормализира теглото ми.
Подобри се сънят ми.
Намаля увеличението на простатата.
Чувствам се много по добре след ежедневните упражнения.
Благодаря.
Вярвам че ще оздравее и болното ухо на сина ми с практиката Пайда Ладжин .
Вярвам.

16.09.20 Станислав от Малта

Здравейте на всички. Искам да отбележа колко съм щастлив от факта, че мога да се самолекувам с този метод. Преди два дни получих кушетката която поръчах от Камен. Трябваше да си взема болничен и така или иначе съм вкъщи, за последните два дни направих около час и половина (5-6 пъти по 15тина минути). Имах възпалени уши - минаха ми (верно взимах и Шуслерови соли, разни други добавки), имах силни болки в лявото коляно - оправи се на 90%. Освен това се чувствам много енергичен и ми е по-лесно да държа гърба си изправен. Това ще бъде моето средство да се поддържам здрав, мисля че ще я ползвам повече и от клиентите ми даже Идеята ми на този пост е да напомня на всички колко полезно средство може да бъде това за всеки от нас, както за лечение, така и за поддържане на здравето. Поздрави от слънчева Малта Stan's Balance Clinic

от Марияна, участник в четеридневното ни ПЛ обучение в с.Бръшлян 09-12.09.20

Имах щастието да бъда на семинара на Камен Филипов в с. Бръшлян. За мен това беше едно изключително преживяване. Убедих се, че пайда ладжин е много ефективен и естествен метод за самолечение. Аз имах болки във врата и си тръгнах след три дни в доста по-добро състояние, което означава, че действа бързо. Ако човек е последователен, може да си реши почти всички здравословни проблеми. Респект и благодарност на Камен Филипов.

от  17.07.20 От Диана Йорданова Мазнева 61г. гр.Стара Загора
От известно време бях започнала да получавам крампи по краката. Бях стигнала до състояние, в което ми беше трудно да ходя. Всяка крачка беше мъчителна за мен. Започнах да пия магнезий, имах подобрение, но ми остана една схванатост на ставите. Бях изморена. Чувствах се нещастна. Нощно време си лягах сравнително рано, но постоянно се чувствах изтощена.
Една вечер като си лягах получих мисълта да си купя стъпенката. Още на сутринта си я поръчах. На първия ден от употребата й почувствах голям прилив на енергия от ходилата ми, а схванатостта на ставите на краката ми намаля значително. След няколко дена си поръчах и пейката.
За една седмица ползване на стъпенката, а от два дни и на пейката изчезна спомена ми за схванатите ми крака. Отново ходя да бягам на стадиона.
Всяка сутрин си правя Пайда на главата и ставите на краката след което ползвам стъпенката. След като се върна от работа отново ползвам стъпенката и след това пейката.
Въпреки, че си лягам по-късно от преди чувствам се енергична и щастлива!!!

Приятели на групата за самолечение с ПЛ. Искам да споделя за семинара 15-22.11.2019 г. в гр. Девин, к-с Исмена.
Благодарна съм на Камен,за създадената организация и търпение, така че да останат доволни всички присъстващи.Съчета полезното с приятното и нямаше време за скука.Резултатите накрая- физически и психически бяха прекрасни. Създадоха се нови контакти в групата, така се обогатихме всички. Аз присъствам за втори седмичен семинар, 4,5 пъти еднодневен. Разликата е огромна. Препоръчвам, всеки приел самолечение с ПЛ да се докосне до 7 или 8 дневен семинар, изживяването е фантастично. Обичам ви - ваша съмишленица Янка от Варна

Отзив от Тодор и Катя
Здравейте! Искам да използвам възможността да споделя все още пресните си чувства от завършилия вчера 8-дневен семинар в Девин!Магично място! Омайна, природа! Дивна красота! Прекрасни,великодушни Хора в лицето на собствениците на уютния,луксозен комплекс Исмена! Любезния,приветлив персонал! Топлите,релаксиращи,създадени с много старание и любов СПА процедури! Вкусната храна!Професионализма и чудесната организация!Старанието и всеотдайността! Възможността да го направим отново! Чувствам се великолепно!/ Мога да изям някой покрив!/Направих диагностики в началото и края на семинара! Резултатите са показателни,различни и повече от обнадеждаващи! Намерих посоката! Сега съм уверен! Благодаря на Групата-Венета,Янка и Димитър,Катя,на себе си,за това ,че се престраших и опитах и на Теб,Камене! Благодаря! Дерзай приятелю! Води ни напред! До нови срещи! Тодор и Катя Желязкови! Бургас 23.11.2019

Отзив от Венета
Здравейте , приятели от клуб"Пайда ". Искам да споделя с вас впечатленията си от курса в гр. Девин. Хотелът Исмена е идилия , а обучението- полезно и оздравяващо !Групата беше повече от добра и сплотена !!!Благодаря Ви мили приятели , че прекарах 8 прекрасни дни с вас .Бъдете здрави , светли позитивни, заразявайте с пайда-практика и това ще ни променя всеки ден по малко и винаги за добро. Нека отворим сърцата си за повече ЛЮБОВ ,да бъдем добри един към друг и да си помагаме винаги, когато имаме нужда .Обичам Ви и Ви желая весели КОЛЕДНИ и Новогодишни празници !!

Уважаеми приятели, с ПайдаЛаджин чрез синергия лекуваме съдбата си и обезвреждаме в себе си МИНИ с часовников механизъм, които незнайно за нас, а за някои и фатално могат да избухнат.

Мое интервю от 17.11.12 за радио Варна със спортния журналист Румен Генов 

ПайдаЛаджин (ПЛ) програма за 7-8 дни - седяща и стояща медитация, медитативно бягане , Ладжин клякане, Ладжин степенка и пейка, Wall hitting - video with master Xiao, Waist Swirling, Wall Clinging и споделяне. Важи само за практическите уроци, които са по-дълги от ден!

Важно! Носете за семинарите топло, широко и удобно спортно облекло, бански, маратонки и малка хавлия

Мое гостуване в неделното издание на " Семейно радио" в БНР,,  публикация във Великотърновски ежедневник. Борба

 Приятели, можете да видите интервюто на Стамен Стаменов чрез национална телевизия СКАТ с мастер Шао, Лазарина ван Ооствеен и Сашо, репортаж от последния семинар с мастера от 15.07.16 в хотел Хемус и участието ми с Олга в предаването "Дневниците на уфолога"


Благодаря на участниците в първият ПЛ урок на 07.08.16

Благодаря на многобройните участници в ПЛ урока - дома на културата Средец - София от 13.08,16

Благодаря на моите колеги Сашо, Митко, Петьо, Диана, Весела, Тони, Елка, Асен, Калин, Вики за присъствието и оказаната помощ на семинара в СОФИЯ на 27.08. - хотел "Рамада". Благодаря на д-р Вътова и останалите участници за положеното старание. Специални благодарности и на проф.Стаменов за подкрепата и участието.

Сърдечно благодаря на участниците, организаторите и любезните домакини за прекрасното събитие във Варна на 04.09.16 Благодаря на хората от Варна, на приятелите от Добрич и Русе.

Благодаря на колегите и участниците в четеридневния практичен семинар в Рауил 06-09.10.16.
Благодаря за поучителния семинар с мастер Шао в Англия 15-21.10.
Благодаря на участниците в двудневния селминар в Пловдив 22-23.10.16
Благодаря на проф. Горанова, колегите и участниците от проведения семинар във Волос - Гърция на 10.09. Благодаря на колегите Весела, Асен и Калин за участието и помоща в камерния семинар на 24.09 в София.
Благодаря на участниците в седемдневният практически семинар от 25.11 до 01.12.16 във Велинград и тридневната ПЛ практика в Девин от 02.12 до 04.12. Благодаря на участниците в тридневният семинар във Варна. 
Благодаря на всички участници в досегашните ми семинари.
         Благодаря на всички съмишленици, които ме подкрепят негласно и споделят семинарите по ПЛ във фейсбук и сред приятели! Разказвайте , показвайте и практикувайте в името на човешкото здраве, жизнена сила, дълголетие и просперитет.

ОТЗИВИ

Приятели, това e отзив на Анна от Варна. Тя е управител на клуб Благо-Даря, където проведохме скромен 5 часов ПайдаЛаджин семинар на 10.05.18 и основахме ПайдаЛаджин клуб.

„Имам световъртеж с гадене от 8м.Не мога да легна и да затворя очи без да не потъвам. След направени всякакви изследвания, нямам друга диагноза освен претоварване на психиката. И така вече 8м.без промяна. След пет часов семинар ПайдаЛаджин се почувствах по- лека и спокойна. Вечерта заспах без обичайните седнало положение и потъване. На следващия ден приложих отново Пайда и разтягане Ладжин и положителния резултат се повтори. Доволна и Благодарна съм на Камен Филипов за напътствията, които ми даде по време на практическия семинар във Варна. Благо-Даря-вам!“

Добавям и видеоклипчета след Пайда на коляно и отзив на Янка в края на семинара, както и някои снимки от събитието.

h   Уважаеми приятели след Пайда в зоната на колената естествено се появява Ша, която не трябва да ви плаши. Така е и при други телесни зони. Това са токсини от тъканите, които са „изпомпени“ чрез постепенно пляскане с ръце. Няма спукване на кръвоносни съдове, тъй като продължавайки с пляскането тъмните петна постепенно се разнасят. Така се активира локалното кръвообращение, тъканите и съдовете се очистват от токсини, а костните и хрущялните структури започват да регенерират Не е хематом и тромб няма да се откъсне за да предизвика инсулт или инфаркт. Ще чуете и отзивите на някои участници след семинара.

htt   Приятели, всеки сам може да си направи изводите след като чуе отзива на Янка в края на варненския ПайдаЛаджин семинар

   Николай за ПайдаЛаджин практически семинар

Приятели и колеги, поне веднъж годишно за няколко дни на нашите ПЛ уроци добавете нови, интересни и полезни знания чрез природен и научен подход към нашия организъм и неговите безкрайни механизми на действие, за да повишите максимално ефективността на своята работа в желаните от вас насоки за решаването на сложни казуси. Не пропускайте тази възможност!

ПайдаЛаджин е холистична практика и ценност за човечеството. Методът е една от най-популярните и ефективни практики в света (резултати са налице след третата минута) – с хилядолетна история и с нова интерпретация от мастер Шао през последните 8 години и от нас - неговите ученици.

Практиката дава ясна и разбираема терапевтична концепция, в която ударението се поставя върху потенциалната способност на тялото само да се привежда в равновесие.

ПайдаЛаджин е уникална форма на енергийно и цялостно нервно-мускулно възстановяване. Човек сам чрез Методиката въздейства на тялото не само чрез енергийната система, но и чрез познатите ни от физиологията нервна, лимфна и кръвоносна системи. Ефективността на метода за кратък времеви период при проблеми с вътрешните органи е известна на хиляди хора по света. Повече информация за метода може да прочетете на сайта ни

Обучението в теорията и практиката ПайдаЛаджин е организирано в кратки и семинари от 5 до 7 дни, за да могат след това участниците уверено да практикуват и приложат придобитите знания.

Чрез научените упражнения можете да третирате редица проблеми на опорно-двигателния апарат, някои дихателни проблеми, проблеми с бъбреците и други.

Практикуването на ПайдаЛаджи започва още на първия ден на семинара

ОтзиОтзив от Руси 26.03.19

Важно!!! – Най-добре е навреме да се възстановим, обновим и стабилизираме имунитета чрез силата на природата, медитация и концентрация, дихателни и физически упражнения, естествено хранене и ПЛ!
Събитията ни са незабравимо преживяване с уникална и магнетична природа, както и гостоприемни домакини!
Още инфо на https://biomedis-bg.eu/events
Вече шеста година провеждаме ПайдаЛаджин (ПЛ) обучения. Всеки човек, ценящ достатъчно себе си би могъл да се възползва по-навреме.
Освен ПЛ ви очакват при необходимост биорезонанс, както и тайни упражнения от Тай Чи и Ци Гун за усилване на бъбречната и цялостната енергия, медитативен джогинг, стояща, седяща медитация и още полезни новости.
В теоретичната част, която ще разпределим между практиките, освен темата ще обсъдим:
1.Работещи практически действия за ежедневно подобряване на имунитета и организма
2. Кое е най-лечебно и ефективно за всеки организъм?
3. Как да сме най-ефективни с хранителен режим, дишане и балансиране на емоции? Защо са полезни секретите на организма ни?
4. Какво сме ние - тяло, душа и дух ли само?
5. Кое е по-съществено и формиращо - видимото или невидимото, физичното или метафизичното?
6. Ще обсъдим Източната и Китайската медицина – с теория и практика.
7.Как се отразяват болката, дискомфорта и сковаността на тялото и каква е връзката на проблема със съответните меридиани и органи.
8. Ще говорим за качеството на питейната вода, храна и дишане, както и за други актуални теми.
Народната странджанска певица Милка Андреева написа текст и композира песен за Мастер Шао и ПЛ. https://www.youtube.com/watch?v=T4TVLZ179uM
PaidaLajin (PL) workshop in Bulgaria with nature, energy, Bulgarian hospitality& tradition.
Participants will take part in Zen jogging, Tie Qian Gong, sitting and standing meditation, waist swirling, hitting a wall, knowledge on the self-healing, Paida & Lajin theory and practice, sharing of experience and more.
This will be workshop for participants that are already familiar with PL and are generally well in good health. This will be a great opportunity to significantly boost your health. This will be fun and focused healing with a great group of people that I personally know.
Participants will practice PL in a community setting as a way to maintain good health.
PL is way of life, simple and powerful methods of self healing by activating your own immune system, just natural self- healing.
According to Yellow Emperor's Inner Canon, diseases are caused by blockage of meridians.
Clearing the meridians can therefore heal diseases.
PL are promoted as self-healing methods. The methods are simple and powerful. They will help you activate your own immune and self healing system. The result is that you will be less likely to rely on taking medication, experience less suffering, and more actively prevent the causes by managing your health through natural self healing processes.
PL are not meant for substituting medical treatment. Please consult a qualified medical practitioner for any of your health issues.
To be legally safe, we would also recommend that you obtain people's consent before practice PL on them.
Below are a few on-line sources (in English) to assist you to embark on the journey of self-healing.
1. PL Official English Site http://paidalajin.com/en/
(provides all updates of seminars and workshops, in addition to case and video sharing, etc.)
2. American non-profit PL Organization www.pailala.org
(provides fee based learning courses, in addition to video and case sharing, online store, etc.)
3. The first film about PL (60 min's long, narrated in Chinese with Chinese and English subtitle)
4. Online store in North America - pailala.org/shop
5. Youtube channel https:///channel/UCcCQdxbd5-6bj1iS5_gFGIA<br< a=""> />6. Facebook Page </br<>https://www.facebook.com/PaidaLajinGlobal/?ref=bookmarks
7. Facebook Global Discussion Group https://www.facebook.com/groups/453758378148733
8. Consultation with Global PL coaches via email Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
9. PL Audio book in English http://www.ximalaya.com/42018531/album/5160827
10. PL theory PPT https://docs.google.com/…/1-9xeweES1dSnXMwnbsxr2j_ZGxq…/pub…
11. PL method intro PPT https://docs.google.com/…/1tz6ijfKQ7yDgowRbGIZj-tQDv7A…/pub…
12. A Summary to PL PPT (include TCM theories, answers to frequently asked questions on PL)
https://docs.google.com/…/1GWmLUs_fUkK8tSAtmyEBLiH9sKW…/pub…
13. PL Handbook Download in Multiple Languages http://pailala.org/download-category/download/
Dear friends and colleagues, you will learn how to make your life healthier through PL.
The workshop is for all who are ready to wake up and make holistic changes with themselves.
The method does not confront official medicine and alternative science.
My name is Kamen Filipov Ms in Physiotherapy & Sport's Science Teacher, PL student of Master Xiao and organiser the event.
My diplomas, certificates and courses
1983-87- Sport University" Sofia - Sports Science teacher,
1994-95 - Reflex therapy,
1996- Special Massage Course of Japan therapy - Yumeiho,
1996-99-NSA Sofia - Diploma for physiotherapy,
1997-98-NSA Sofia - Diploma for Chinese Traditional Methods - Acupuncture and Moxa therapy,
1998 - a course on the basics of iris diagnostics and natural treatment,
2012- Moscow - Course of Vega Test, Voll Diagnosis, Exogenous and Endogenous Resonance Therapy, Homoeopathy, Dr. Rekeveck's Homo toxicology, Quantum Therapy,
In 2016 - participation in 2 one-week practical PaidaLajin workshop with Master Xiao 09-15.07.16 in Sofia and 16-21.10. in England.
Work
1987-1994- town Yambol, teacher of swimming and volleyball,
1995-2004 - Medical Centre "Biostimul" - Sofia as a physiotherapist,
From 2005 until now I work in my "Holistic, Physiotherapy and Prevention Centre" town of Burgas as a physiotherapist.
Носете си бански, чехли или обувки за зала, а за открито - топло и леко спортно облекло с обувки непропускащи роса.
Уроците по ПайдаЛаджин (ПЛ) са за да се научим как в домашни условия да подобряваме цялостното си състояние.
Заниманията в група мотивират участниците за постигане на по-добри резултати.
Навреме свършената работа ни спестява безброй тревоги!
Приемаме дарения, за да отидем при тези, които не могат да дойдат при нас!
Казвам се Камен Филипов. Като спортен педагог и кинезитерапевт съм натрупал повече от 35 години професионален опит. Помогнал съм на стотици пациенти в различна възраст и заболявания значително да подобрят състоянието си..
Провел съм повече от 50 ПЛ практически събития от 4 часови до осем дневни. Стотици хора се обучиха и успешно се справят със здравните си проблеми и се профилактират без да боледуват.
Надявам се скоро медицината, от която съм и аз част да не изпада в безпомощност при тежки клинични случаи. Така всички специалисти биха работили с радост с по-здрави пациенти.
Дано за в бъдеще и спешните инциденти да стават все по-малко, а обществото осъзнато да поеме отговорността за собственото си здраве в свои ръце.
Уроците ни включват медитативни, дихателни практики, Пайда, Ладжин и енергизиращи упражнения.
ПЛ е световно движение и начин на живот за естествено активиране на самовъзстановителните възможности на организма и не е медицинска терапия.
Можем ли да простим на себе си и хората около нас, както и да обичаме истински враговете си ? При отговор -ДА, ПЛ ще работи по-добре за вас.
Съжалявам, моля те прости ми, благодаря и обичам те са ключови думи, които си казваме на себе си, на нашите органи и системи, на някой друг и на практикуващите с нас по време на ПЛ.
Сърцето се отваря, когато по време на практика затворим очите си.
Мотивирани ли сте за лична, социална хармония и здравна промяна, значи ПЛ е подходящ за вас.
Желаете ли да се обновите докато сте на земята? ПЛ е възможност тук и сега!
Как да подобрим състоянието на организма си, как да сме в помощ при необходимост на семейството и приятели, въпреки външната агресивна среда? Това са важни детайли, които ще научите по време на уроците ни.
Човешкият живот се губи за секунди по различни причини, а е безценен.
Мои дипломи, свидетелства и курсове
1983-87-ВИФ „Г.Димитров” София -учител и треньор по волейбол
1994-95- ВИФ „Г.Димитров” София –рефлексотерапия
1996- „Биоенергоспектър” София – курс по източен специален масаж-Юмейхо
1996-99-НСА София – Кинезитерапевт
1997-98-НСА София – Китайски традиционни методи – акупунктура и мокситерапия
1998 –Холистичен център „ДАР” София – курс по основи на ирисовата диагностика и природолечение
2002-2005-НСА София – магистър кинезитерапевт в ортопедия, травматология, педиатрия, мануална терапия и китайски традиционни методи на лечение
2012-Москва-Вегеторезонансен тест, диагностика по Фол, екзогенна и ендогенна биорезонансна терапия, хомеопатия, хомотоксикология по метода на д-р Рекевек, квантова терапия
През 2016 г.- участие в 2 едноседмични практически ПЛ уъркшопа с Мастер Шао 09-15.07.16 в София и 16-21.10.16 в Англия.
Работа
1987-1994-УСШ Ямбол, учител по плуване и волейбол
1995-2004-Кинезитерапевт в медицински център „Биоенергоспектър” и „Биостимул”- София
От 2005-до сега работи в своя "Холистичен, физиотерапевтичен и профилактичен център” Бургас като кинезитерапевт https://biomedis-bg.eu/service
Организирам образователни семинари на тема „ Иновационни биорезонансни технологии за диагностика и терапия ”
Какво е ПЛ? Не е само енергизиращи упражнения за потупване и разтягане, а начин на живот, включващ природосъобразно хранене, медитативни, дихателни техники и други дейности.
Пайда е потупване на определена кожна зона, а Ладжин е пасивно разтягане на сухожилията, фасциите и мускулите от различни позиции с уреди и без уреди.
От Пайда при начинаещите може да се появи „Ша“- обикновено тъмни петна на повърхността на кожата. Това са шлаки и токсини от лимфа и вторична кръвна плазма и токсична кръв. Няма спукване на кръвоносните съдове - няма хематом, тъй като след още потупване Ша се разнася. Няма опасност за инсулт и инфаркт.
Най-популярно е разтягането с Ладжин пейка. Съществуват и редица други ефективни Ладжин упражнения.
Потупванията Пайда се извършват по различни телесни зони по цялото тяло - минимум 3-5-10 мин. Кожата може да се зачерви или да изглежда като насинена - това е Ша. Появата на цветни петна от Ша, бучки и подуване в областите, подложени на "тупане" са индикация за енергийни блокажи, наличие на „латентни заболявания“ и представлява лечебна реакции.
Потупването на зона може да продължи и повече от 20 минути, за да бъде още по-ефективно, а и Ша ще започне да се РАЗНАСЯ. АБСОРБИРА СЕ ОТ ЛИМФНАТА СИСТЕМА, част от Ша се преработва от организма, а друга част ЧРЕЗ ОТДЕЛИТЕЛНИТЕ ОРГАНИ СЕ ИЗХВЪРЛЯ НАВЪН.
Как работи ПЛ?
В основата на терапията стои разблокирането на енергията Чи. Енергийните блокажи по енергийните ни меридиани и цялото тяло са причина за намаляване на енергийния ни капацитет и са основният "виновник" за болестите ни.
Невидимото формира видимото
Когато човек изпитва болка в определена част от тялото, това означава, че в нея е нарушен потока на Чи. Заедно с разтягането, методът работи за изчистване на блокираните меридиани, за възстановяване и повишаване на енергията Чи. Това естествено помага на тялото да се отърве от симптомите, които са хилядите болести от които страда човечеството.
Мастер Шао започва да разпространява тази лесна, но забравена от хората хилядолетна философия и практика през 2010 година, обединявайки Ладжин с Пайда.
Пайда е многократното потупване на една зона на тялото, което поражда затопляне на третираните тъкани и активиране на детоксикацията. Активират се хормонални, биохимични и електромагнитни промени. Това помага на Чи да тече без блокажи. Ян се издига, Ин се топи и тялото се освобождава от натрупваните токсини, променени клетки и блокажи.
Редица естествени лечения от традиционната китайска медицина целят именно това и включват използване на билки, въвеждане на игли, натиск на определени точки и други, които подпомагат на организма да се справи с болестта, но това е помощ отвън и е с по-ограничено въздействие.
Самолечението чрез ПЛ осигурява невероятен лечебен ефект, без да се налага прием на билки и каквито и да е натурални вещества, защото организма е създаден от създателя като автономна система, която сама си произвежда необходимите вещества - ензими, витамини, микроелементи, хормони и др..
Свидетелствата за лечебния ефект на ПЛ има от хиляди практикуващи от всички континенти. Можете да ги намерите в Интернет и в сайта ни.
Вие сами можете да почувствате резултат само след първите 3-5 мин. активно практикуване на ПЛ.
Какво казват критиците?
Освен привърженици, ПЛ има и редица критици, които се страхуват от популярността и ефективността на метода, а най-вероятно не са и го пробвали. Според тях ПЛ застрашава редица лечителски професии, но това не е вярно. ПЛ е синергия на всички алтернативни и медицински терапевтически методи и може да е само в помощ при лечението на различни заболявания.
Многобройните практически уроци проведени от Мастер Шао в повече от 30 държави по света, както и стотиците хиляди отзиви от излекувани пациенти показва, че ПЛ може да изцелява или облекчава симптомите на широк спектър от заболявания – настинки, пневмонии, болки по тялото, болест на Алцхаймер, инсулт, парализа, хипертония, бъбречна недостатъчност, дори рак и аутизъм.
ПЛ е неинвазивна терапия с концентрация.
Уважаеми приятели и колеги, ще научите как чрез ПЛ резултатно да регулирате здравето си през всички сезони.
Практическите уроци са за всички любопитни, които са готови да направят промени със себе си.
Методът не конфронтира официалната и алтернативна наука.
Практическите уроци включват ПЛ практика и теория.
https://biomedis-bg.eu/blog
https://biomedis-bg.eu/paidalajinbg         

Силиций – основната градивна единица на нашето тяло!

Недостигът на силиций в организма може да доведе до заболявания като атеросклероза, епилепсия, калциране на меките тъкани, удар, инфаркт, диабет, възпаление на черния дроб, рак, грип или ревматизъм. На тази тема обширно пише в своята книга Надежда Семионова. 

През 1912г. др Куун – немски лекар – установил че съединенията на силиция спират развитието на атеросклерозата.

През 1957г. френските учени M.Lepger и J.Lepger описали факти, които потвърждават, че при болните от атеросклероза – в сравнение със здравите хора – винаги е налице много ниско съдържание на силиций в тъканите, образуващи стените на кръвоносните съдове. Доказали експериментално, че чрез доставяне на силициеви съединения на организма спира развитието на атеросклерозата и започва възстановяване на “правилната” чистота и функционалност на кръвоносните съдове.

Въглеродът се намира на шесто място в Менделеевата Таблица. В същото време това е най-важният за нас елемент, понеже сме съставени точно от него (ако не взимаме под вниманието най-популярната съставка – водата). Въглеродът създава нашата органична химия, благодарение на него имаме тела. В училище ни учат, че единственият “жив” елемент от Периодичната Таблица на Елементите е въглеродът и, че само “органичната химия ражда живот”. Обаче не е така – през петдесетте години на миналия век става ясно, че елементът силиций, който се намира на “малко по-далечно място” в Менделеевата Таблица (с една октава по-високо) също лежи в основата на живота. Силицият, подобно на въглерода, участва в многобройни процеси във всеки организъм, влиза в химически реакции с почти всичко, което се намира наоколо – това е основната му черта, заради която го наричаме “жив атом”.

Кислородът е най-разпространеният елемент на Земята – 47%. Второ място заема силицият – 29.5%. Съдържанието на другите елементи е много по-малко. Силиций има в пясъка, глината, чакъла, водата, земята, растенията, зърното. Човекът представлява своеобразно отражение на Земята, понеже гледайки химическия състав на човешкото тяло виждаме, че най-голямо е съдържанието на кислорода, следван от силиция, а чак след тях идва ред на другите елементи. Силицият представлява елемент на живота и поддържането на неговото правилно ниво в организма е един от най-важните ключове към доброто здраве.

Всички знаем, че без кварц (т.е. силициев диоксид), не би имало работещи компютри, телефони, радио и телевизионни предаватели. Кварцът е основен материал в съвременната електроника (за производство на транзистори и интегрални схеми). Няма никакво съмнение, че без неговото участие (на силициевия диоксид) не би настъпила ерата на Интернет.

Светът на енергоинформационния обмен в природата ясно показва и ни помага да оценим последствията от човешката грешка, свързана с недооценяването на ролята на силиция за доброто здраве. За да се разбере това, трябва внимателно да се погледнат стадиите на развитие на божествения интелект на Природата – светът на минералите, на растенията, на планетите, светът на животните и светът на човека. Гледайки всеки от тези светове, не е трудно да се забележи, колко много място е “резервирала” природата за силиция в “Живата Субстанция на Земята”. Да се подмине силиция при изследване на “Живата Субстанция” на човека е абсурдно.

Човекът е солта на Земята. Той е земно създание. Земята е неговата майка. Всички, които живеят на Земята, могат да съществуват само в съгласие със законите, според които живее Тя. Полетата, в чиято почва липсва силиций, са безплодни – земята не е в състояние да събира слънчевата енергия и да я предава на растенията. Това го “умее” само силицият. Също и в човешкия организъм животът утихва, когато съдържанието на силиций намалява и резервите не се попълват редовно с храната.

Според биохимиците, силицият e осемкратно използван в човешкия организъм – участва в различни междинни реакции като катализатор и играе основна роля при протичането на информация между мозъка и останалите органи – информация, която поддържа живота и жизнените функции. След осемкратно използване, силицият се отвежда от организма. Ако количеството му не се попълва с храна и течности, животът утихва.

Силицият и усвояването на другите минерали.

Недостигът на силиций е причина за недоброто усвояване или пълната липса на усвояване от страна на организма на над 70 други елементи. Недостигът на минерали често бива предизвикан от ниско ниво на силиций, а при такова положение суплементиране с минерали не може да бъде ефективно. Как да решим този проблем? С приемане на силиций!

Калцият е главната съставка на твърдите структури в костно-ставната система, но силицият е главният градивен елемент на меките структури – отговаря за тяхната еластичност. Меките структури включват съединителната тъкан, сухожилията, кръвоносните съдове, храносмилателната система, надкостницата, хрущялите, ставната течност. Когато има недостиг на силиций в меките структури, неговото място се заема от калций – така тези структури стават твърди. Така се развива атеросклероза, атония на червата, полиартрит, калциране на сърдечните клапи и др. Изключително много силиций се намира в косата, кожата и ноктите. Всички заболявания на горепосочените органи са винаги съпътствани от недостиг на силиций. 

Силиций и атеросклероза

При болните от атеросклероза (атеросклерозата е хронично заболяване на кръвоносната система с поражения върху аорти със среден и голям размер) винаги е налице по-ниско съдържание на силиций в стените на кръвоносните съдове, в сравнение с това при здравите хора. Силицият осигурява еластичност на кръвоносните съдове, а когато липсва, калцият заема неговото място. Това е възможно, защото в групата на електрохимичната активност на елементите калцият заема по-високо място от силиция. Заместването на силиция с калций е причината кръвоносните съдове да стават твърди (калцирани) и да не “чуват”командите на мозъка относно разширяването и стесняването на вените и артериите. Последствията от атеросклерозата (сърдечни и мозъчни удари) са резултат от недостиг на силиций в организма. Доставяйки силициеви съединения на организма, болестните процеси спират, стените на кръвоносните съдове се изчистват и тяхната функционалност се възвръща.

Прието е да се оценява възрастта на човек според състоянието на кръвоносните му съдове. Руската поговорка “от човека се сипе пясък” има своята биохимична обосновка – организмът губи силиций.

Силицият, съдържащ се в тъканите на кръвоносните съдове, възпрепятства проникването на холестерол в плазмата и отлагането на липиди върху стените на съдовете. С възрастта нивото на силиций може да спадне поради неподходящо хранене – главно с млечни продукти. Такива обстоятелства водят до атеросклероза, понеже стените на кръвоносните съдове губят богатата на силиций тъкан, отговорна за тяхната еластичност. В кръвта обикновено не се получават съществени изменения. Обаче върху стените на кръвоносните съдове се образуват холестеролни плаки. Това са липиди, закрепени върху скелетa от калций, заедно с колонии от паразити, които причиняват стесняване на съдовете. Започват да се появяват симптоми на: ангина пекторис, инфаркт, кардиосклероза, сърдечна аритмия, удар, психични смущения и др.

Силиций и комуникация между мозъка и другите органи

Силицият, като носител на информация, е необходим за протичане на комуникация между мозъка и тялото. Липсата на силиций води до липса на тази връзка и загуба на контрол над жизнените функции, т.е. до болест. При здрав човек съдържанието на силиций в организма е 4,7%. 

За да може да се развие определена болест, нивото на силиций трябва да спадне до определено ниво.

 • Удари и инфаркти – когато нивото на силиция спада до 1,2%;
  • Диабет – когато нивото на силиция спада до 1,4 %;
  • Жълтеница – когато нивото на силиция спада до 1,6%;
  • Ракови заболявания – когато нивото на силиция спада до 1,3%;
  • Ангина пекторис;
  • Аритмия;
  • Психични смущения;
  • Атония на червата;
  • Калциране на сърдечните и съдовите клапи.

Силиций, детоксикация и здравна профилактика 

В кръвта и в червата, при достатъчно наличие на силиций, са налице колоидни разтвори. Те “връзват” замърсяванията и имат способността да “прилепват” към себе си вируси и патогенни организми, които след това биват отвеждани от организма. Благодарение на тази притегляща сила от кръвта и червата могат да бъдат отведени: вируси на грип и други, предизвикващи възпаление на черния дроб, артрит, ревматизъм, плесен, кандида (чумата на нашето време, причиняваща най-различни симптоми, напомнящи ангина, инфекции на носа, гърлото, горните дихателни пътища, храносмилателния тракт, бъбреците, пикочните канали, гениталиите). Това означава, че хиляди болести не биха могли да се развиват в човешкото тяло, ако нивото на силиций е коректно.

Увеличена нужда от силиций

Бременните жени, кърмещите майки и децата имат увеличена нужда от силиций. Особено децата се нуждаят от голямо количество – неколкократно по-голямо, отколкото при възрастните хора. Детето създава връзки между мозъка и останалата част на тялото, расте, развиват се неговите стави, сухожилия, кръвоносни съдове и други меки структури. Ако в храната на детето няма силиций,   развива се анемия, която се проявява като рахит, заболявания на лимфната система, кожата и т.др.

Силиций и възобнавяването на организма

Силицият играе ключова роля при възстановяване на увредените органи и тъкани (например при счупване на кост, скъсване на мускулни връзки, след операция), а също при създаването на колагеновите влакна и при растежа на клетките. При фрактура, на мястото на счупване на костта, съдържанието на силиций се увеличава петдесет пъти.

Причини за недостиг на силиций

Главната причина за недостиг на силиций в човешкия организъм са паразитите: глисти, гъби, бактерии и вируси. Всички те използват нашите органи и кръв, като среда за живот и растеж. За да предават на своето потомство генетична информация за вида си, паразитите се нуждаят от силиций, който (бъдейки елемент с пиезоелектрически свойства – бел. авт.) е способен да трансформира енергия. Паразитите крадат силиция от нашия организъм, тъй като се нуждаят от него за да живеят и да се размножават. Консумирайки силиций в огромни количества, те значително намаляват неговото количество в човешкото тяло. В резултат на това настъпват нарушения в предаването на информация между мозъка и тялото и организъм губи контрол върху жизнените функции. На мястото на здрав, екологичен ред, се появява хаос.

Най-важната роля на силиция се състои в поддържането на връзката между мозъка и тялото, и по-точно неговите органи. Липсата на силиций в организма предизвиква слаба комуникация между мозъка и отделните органи. Стига се до ситуация, когато мозъкът не може да изпрати към инфектирания от паразити орган импулс – нареждане за унищожаване на паразитите. Така организмът се озовава безпомощен, което води до безпрепятственото развитие на паразитите и – в крайна сметка – до инфектиране на най-важната човешка телесна течност – кръвта. Замърсената кръв не е асептична и не може да изпълнява своята дезинфекцираща функция, в това число унищожаване на паразити. И така се затваря магическия кръг.

Когато доставим достатъчно силиций на организма си, възвръщаме комуникацията между мозъка, вътрешните органи и хомеостатичните механизми започват да работят правилно, благодарение на което нашия мозък получава информация за актуалното състояние на организма и изпраща адекватни команди за ликвидиране на нежеланите обитатели. Колоидните разтвори на силиция, които се образуват в храносмилателната система и кръвта прочистват нашия организъм от бактерии, вируси, гъби и паразити. Да повторим – силицият е необходим за възстановяване на правилната комуникация – връзката между мозъка и органите, и за възстановяването на контрол върху процеси отговарящи за здравето на нашето тяло.

Броят на паразитите, обитаващи човешкото тяло може да бъде толкова голям, че самото съществуване на човека става невъзможно. Органът, който обитават най-често, е черният дроб – основният филтър на кръвта в човешкия организъм. Ламблия, opisthorchis viverrini, ancylostoma duodenale,clonorchis sinensis и много други се “вгризват” във филтриращата тъкан, пият кръв и се размножават. Затварят с телата си чернодробните канали и отравят кръвта с продуктите от своя обмен на веществата. Съставът на кръвта се променя дотолкова, че тя става отровна за мозъка. Възниква заболяване – епилепсия. Нефилтрирания в черния дроб, в следствие на въздействието на паразитите, билирубин, внезапно променя състава на кръвта, което води до множество смущения. Не е добро положението и в самата кръв, където мигрират свободно ларвите на geohelmint (напр. глисти), trichomonas, хламидиите, микроскопичните бактерии и гъбите. Тези дребни паразити са изключително алчни консуматори на силиций, а в кръвта, лимфата и плазмата имат всичко, което им е необходимо за размножаване, включително силиций. Когато нивото на силиция е ниско, в един момент е достатъчно само за патогените, а за правилното функциониране на организъма не достига. 

Когато липсва силиций, програмата за очистване на организма от вредители бива дезактивирана поради липсата на информационен поток. Замърсеният организъм не може да се освободи от вредителите.  Съдържанието на силиция, след достигане на норма, трябва да бъде поддържанo – трябва да се доставя постоянно, защото организмът се нуждае от него.

Чистата кръв и отсъствието на радиошумове след премахването на паразитите (т. нар. дехелминтизация), позволяват на мозъка – на “процесора” – да получава верни информации за работа на органите и системите, а също така за присъствието на дребни паразити, като токсоплазма и вируси, предизвикващи между другото и възпаление на черния дроб. Съгласно получените информации относно състоянието на биосистемата и присъствието на вредители, мозъкът включва компенсационни механизми и изпраща към органите, отговорни за производството на кръв, команди за производство и отделяне в кръвта на антитела – клетки-убийци, които да унищожат вредните паразити, вируси, гъби, бактерии. Това се случва едновременно с бързото увеличаване на количеството силиций в човешкия организъм. Механизъмът е прост, разбираем, ефективен и не е свързан с приемането на купища лекарства за всеки симптом поотделно.

Къде има силиций

Силиций има в ръжените и пшеничните трици, в овесените ядки, в пълнозърнестия хляб (но само в приготвения с натурален квас, защото маята е вид гъба, която буквално “изяжда” силиция)  в кората на плодовете (яж ябълките, крушите, гроздето, цариградското грозде с обелките), в чесъна, зеления лук, в пчелното млечице, в растителните продукти, богати на целулоза. Много силиций съдържа изворна вода, а в тази от водопровода почти няма. Рафинираните хранителни продукти нямат въобще силиций (това се отнася за всичко, което е приготвено с участието на бяло брашно и бяла захар).

Дневната нужда от силиций се равнява на 20-30мг и в днешно време е доста трудно да си я осигурим с храната и водата. Имай предвид, че наваксването на липсите изисква големи количества силиций.
Много високо количество силиций се съдържа в някои растения, например:
– хвощ – до 60% съдържание на силиций
– коприва
– подбел

Билките, източник на силиций, трябва да се варят дълго на бавен огън, защото силицият много трудно се разпуска във вода. Добре е да се пие 2 пъти на ден по половин чаша отвара от 1 супена лъжица коприва и хвощ (половин на половин) залята с 2 чаши вода и варена на бавен огън до изпаряване на половината от течността.

Най-добрият източник на силиций е диатомит (съдържа около 90% силиций), който  се характеризира с удивителни здравословни свойства, както за хората, така и за животните.

Преработените плодове и зеленчуци 

Да погледнем технологията за преработка на плодове и зеленчуци в хранително-вкусовата промишленост. Рафинирането на храните, премахване на целулоза, обвивки и сърцевини, лишава ги изцяло от силиций. Изчистването на зърното от трици премахва 90% от силиция, а рафинирането на захарта премахва силиция изцяло. По този начин, консумирайки преработена храна (бяло брашно и продукти от него, плодове без кора и среда, бял ориз, бяла захар и т.н.) сами се лишаваме от силиция. Странно стичане на обстоятелствата е, че изключително старателно се премахва натуралната силициева обвивка от пшеница при производството на грис. А нали той е предназначен за хранене на деца. Точно на тях им е нужен до пет пъти повече силиций, отколкото на възрастните хора. Грисът не съдържа силиций. Когато го готвим, прибавяме към него и мляко. Тогава в детския организъм настъпва негативна реакция, в резултат на която мястото на силиция се попълва с калций. Това е причината атеросклерозата и стотици други заболявания да се срещат вече при съвсем млади хора.

Какво “умее” да прави силицият

 • Стимулира възстановяването на костната тъкан, спира и обръща остеопорозата.
 • Намалява болки в ставите и изпълнява огромна роля при възстановяване на костния хрущял.
 • Редуцира отлагането на плака върху стените на кръвоносните съдове.
 • Регенерира лигавиците.
 • Забавя процеса на стареене на тъканите. Стимулира метаболизма на клетките и образуването на нови клетки.
 • Предотвратява възпаления в устната кухина и развитието на кариеси.
 • Предотвратява образуването на камъни в бъбреците и жлъчката.
 • Уплътнява кръвоносните съдове, предотвратява подкожни кръвоизливи, обилно кървене и облекчава болки по време на менструация.
 • Поправя еластичността и здравината на кожата. Присъствието на силиций е основен фактор за красива и блестяща коса.
 • Подпомага зрението.
 • Влияе положително върху кожа, активирайки необходимите ензими.
 • Подобрява кондицията на нокти и коса, намалява тяхната чупливост.
 • Помага при астма.

Силицият е елемент, чиято концентрация намалява с възрастта дори с 80%.Неговото ниско ниво увеличава риска от атеросклероза, сърдечни заболявания, счупвания на кости, деформация на ставния хрущял и много други. Поддържайки правилното му ниво с помощта на подходяща диета, можем да си осигурим правилно функциониране на нашия организъм.

  
 
 
 
X

Biomedis Europe

All rights reserved.