ПайдаЛаджи

Пайда е лесен и мощен начин за цялостна самопомощ чрез усавършенствани техники за потупване по всички телесни зони, а Ладжин са упражнения за цялостно дълго и пасивно разтягане на скъсените сухожилия и тъкани.

ПайдаЛаджин (ПЛ) е начин на живот за ежедневна самопомощ до последното издишване с елементарни упражнения, чрез които можем да си помогнем даже и при безисходни състояния.    

Постоянно отговарям през последните осем години на безброй въпроси, свързани с цялостното ни състояние, че ако съм на мястото на питащите щях да си помогна успешно, но дали това ще се случи зависи от всеки, който търси помощ, а не от каквото и да е извън нас.

Най-мощната божествена сила е скрита във всяка от нашите 100 милиарда клетки. Можем постепенно да я активираме с възможно най-елементарни упражнения и ПЛ. Така ще постигнем желаният резултат и ще продължим да се поддържаме във форма..

Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се. Да запретнем ръкави за ПЛ и да творим резултати.

Провеждаме ежедневно ПЛ упражнения в Зуум без такса. Подробности на събития

ПЛ е най- ефективен, когато се прилага в група на оздравителни семинари в природни условия.

Ние повеждаме нашите ПЛ семинари основно в Девин в къща за гости Горица и в хотел Исмена, допълайки ПЛ  с индивидуален терапевтичен подход към всеки участник - биорезонансен тест и подходяща терапия, плюс топила със силициеви термални води 35-44 градуса, както и постепенна промяна в личните навиците и храненето. Погледнете за предстоящи ПЛ семинари в събития

Моя ПЛ ЗУМ презентация от 12.08.21 парола S#1YLlr8 

https://www.facebook.com/kamen.filipov.9/posts/10160852920907437   развлекателна Пайда с класическа музика - Бетовен!

Интервю с Мастер Шао в Шотландия от 2012 година.

Приятели, погледнете шеговита закачка на вечният комик Георги Парцалев от стената ми във фейсбук

Начина на живот ПЛ е полезен за тези от вас, които са готови да поемат отговорността за живота си в собствени ръце, разбира се с нашата професионална помощ и подкрепа.

Добавям и поясненията за ПЛ на Диана Вангелова

ПЛ е възможност за всеки по всяко време да е максимално полезен поне на себе си и на семейството си.

ПЛ не е медицинско лечение. ПЛ няма за цел да замени медицинската диагноза и лечение. Вслушвайте се и в съветите на личния ви лекар. 

Публикации за ПЛ:

ЗДРАВЕТО - 13.07.16  Електронно списание

За ПайдаЛаджин   интервю с мастер Шао в Англия за седемдневните ПЛ семинари от 22.10.16 и прогнозата му за лидерството на България за популяризирането на ПЛ, което се сбъдва днес.

С Виолета Димитрова сме в Неделно радио на програма Христо Ботев от 02.10.17 год и разговаряме за ПайдаЛаджин

За ПЛ от вестник Борба - В. Търново от 01.03.2017   Народен Спорт-Варна  за ПайдаЛаджин     Народен Спорт-Варна  - Публикация

Приятели и съмишленици знаете, че както природата така и ние сме божествено творение. Можем по подобие на твореца чрез съзнателна воля и действия да променяме посоката и скоростта на житейския ни път. За да се случват качествено тези промени е необходимо да сме все по-пречистени. Така резонансните ни комуникации с вселенския разум могат да са по-ясни и оптимални. Днес много от нас частично са прекъснали тези връзки, както и със самите себе си – вътрешно сме разделени (ум и сърце).

Забравили сме по различни причини, че мъдрите, прости и вродени механизми за самовъзстановяване и оздравяване са заложени естествено в нас от твореца. А дали имаме намерение и желание да ги активираме? Как да го направим и как да продължим уверено? На тези и други въпроси, които някои от нас си задават, вероятно се опитват да си отговорят чрез теория и практика.
Хората днес постоянно търсят външни източници за лечение и профилактика – медицинска дейност, медикаменти, лекарства, хомеопатия, билки, терапевти, операции, духовни лечители, гадатели и др. Искаме друг да поеме отговорност за нашия физически и емоционален дискомфорт, като нашите способности постепенно закърняват. Защо ли? Защото сме станали поради много причини мързеливи, мнителни, нерешителни, страхливи, научни, горделиви - качества, които не са в наша полза. Не отричам, че понякога се налага чужда, компетентна и професионална помощ. Да, необходими са общи усилия при различни житейски ситуации и затова сме социална общност.

Животинският свят в природата рядко има личен лекар. Болните животни се усамотяват, спират да приемат храна и вода. Така спирайки външния прием, се активират вътрешните регенеративни механизми напълно естествено.
Според древната китайска медицина императорът в нашия организъм е Сърцето. То контролира жизнените процеси и мобилизира ресурсите на империята с останалите органи в единен механизъм при възстановяване.
А трябва ли ние разумните, можещите и знаещите да стигаме до самолечение и лечение? Отговорът е, че не би трябвало. Но повечето от нас сме пропуснали ранното си възпитание и образование в тази насока и не сме оползотворили правилно необходимото време за профилактика.
Да запретнем ли ръкави сега за да се въведем във форма или да отлагаме? Често казвам, че ние сме бомби с тиктакащ механизъм и при взривяване последствията в някои случаи могат и да са непоправими.

Балансирането на здравето ни е наше основно право и перманентно задължение - стига да не си пречим. Можем да достигнем момента на хармония, а след това да се профилактираме. С какво? С Пайда и Ладжин – древни и лесни даоиски практики, които са синергия и начин на живот. Те са добре забравени от хилядолетия естествени методи и днес се възраждат отново за света чрез мастер Шао и неговите ученици.

ПайдаЛаджин чрез постоянно и ежедневно практикуване дава прекрасни резултати. При много хора тази практика вече е и начин на живот. Даже и най-необразованите по света могат лесно да научат този метод и сами да активират вродените механизми за самолечение.
Това не е медицинска терапия.

Методите са неинвазивни, включващи упражнения за пасивно разтягане на сухожилия и тъкани от различни позиции– това е Ладжин и пляскане по различни телесни зони - Пайда. Подобни методи са йога, тай-чи, цигун и др.


Самолечението с ПЛ няма за цел да замести професионалните медицински съвети и лечения, а да допълни това, което липсва в света на съвременната медицина. Не пренебрегвайте професионален лекарски съвет, по отношение на вашето здраве.


С Пайда ние активираме цялостната и локална енергия на организма ни, като същевременно чрез третираните зони отпушваме и енергийните ни меридиани. Пляскаме зона по зона - цялото тяло. Така се извличат постепенно токсините и отровните отпадъци към кожата и отделителната система, (т.нар. Ша) и процесът на саморегенерация на вътрешните органи и функции се задейства рефлекторно чрез кожните зони. Пляскането с постепенна сила по дадена зона от тялото предизвиква и локална активация на енергията, а оттам и на кръвообращението, биохимични и хормонални промени, активира се производството на стволови клетки. Всички вредни отпадъци, токсини, образования, се извеждат естествено от тялото чрез отделителната система, както и през кожата. Старите и нефункционални тъкани се разрушават, а на тяхно място се формират нови и активни структури..


Пайда е съществено важна автотерапия и за ставния ни апарат, тъй като жизнената ни енергия подобрява микроциркулацията, чрез осмоза ставите получават необходимите питателни вещества, активира се регенерацията и детоксикацията на третирания участък.

Някои токсини от горната част на тялото е възможно да се изведат и чрез повръщане.

Не се налага да убиваме патогенните микроорганизми и паразитите – те сами напускат организма, тъй като средата в организма им става некомфортна. Енергията активира прочистването на кръв, лимфа, течности, междутъканни, междуклетъчни, като и вътреклетъчните пространства.

При тези активни пляскания в началните месеци на терапия, както вече споменах върху кожата се появяват оцветявания, които могат да бъдат в розово, кървавочервено, мораво, мораво-черно или черно, токсини (Ша), който се абсорбират и изхвърлят от организма на етапи. По цвета на Ша можем да съдим за степента на замърсеност на нашия организъм – колкото е по-черна Ша, толкова е по-замърсено тялото ни. Подутини и бял прах върху кожата са различни форми на Ша. Тези токсични отпадъци се секретират през кожата под формата на мънички твърди частици, отделят се и чрез потта, сълзите, носния секрет, урината, изпражненията. Това не изглежда много добре, но това са реакции, показващи подобрение и означават, че токсичната кръв и течности се филтрират и че протича процес на детоксикация. Всичко това са вторични течности, които се появяват на кожата. Няма спукване на кръвоносни съдове, изглежда като хематом, но не е. При продължаване на пляскането се получава разсейване на натрупаното Ша. Няма опасност за инсулт или инфаркт. Чрез Пайда повишаваме Ян енергията и извеждаме студа и влагата от организма (Ин).

Кое кара от ледените висулки да започне да капе вода? Отговорът е топлината и това е важен принцип в източната медицина.

Всички образувания в организма ни -доброкачествени или злокачествени са ледени топки, които трябва да се разтопят, а и много заболявания се формират от натрупването на патофактор студ.


Сухожилията ни имат тенденция към скъсяване и втвърдяване. С напредване на възрастта Ян енергията (топлината на тялото) постепенно намалява за сметка на Ин - студа. Ходилата и краката стават все по-студени, а неживият човек е напълно скован и студен или 100 % Ин. В Китай, когато човек почине казват, че енергията му е свършила. Ни съзнателно с хапчетата Ладжин и Пайда можем да отдалечим този процес на изчерпване на енергията ни.

Добрата еластичност на тялото показва, че енергията ни циркулира по-добре в организма, а сковаността е сигнал за енергийни блокажи и за наличие на различни здравословни проблеми. За да сме здрави, една от основните ни задачи е да направим сухожилията си меки и възможно по-гъвкави чрез пасивно разтягане (Ладжин).

По-страхливите и мнителни хора е препоръчително преди Пайда да започнат с Ладжин. Въздействието му е прекрасно върху гръбначния стълб и цялата костна система, прави тялото гъвкаво и еластично, разтягат се сухожилията и се премахват енергийните блокажи в меридианите. Позволява плавното протичане на Чи и кръвта.


Пайда, и Ладжин са прекрасни методи и за диагностика.


За да е полезна една терапевтична техника, тя трябва да отговаря минимум на 5 критерия:

1.Да е ефективна при различни здравословни състояния.
2.Да е проста и лесна за научаване.
3.Да е безопасна.
4.Да е достъпна - сами да си я прилагаме.
5.Да е безплатна или с ниска цена. Да не използва вещества, които да замърсяват тялото.

Да добавя, че е важно тези, които разпространяват ПайдаЛаджин сред населението да са много добре обучени здравни специалисти с достатъчно професионален опит, както и да са постигнали достатъчно лични резултати чрез ПЛ.


Надявам се все повече хора по света чрез практика да се убедят в ефективността на този изпитан от хилядолетия метод.


Сами преценете дали този метод е за вас и дали да го прилагате. Ако не вярвате в самолечението, имате страх и притеснения, моля Ви не го прилагайте. Когато сте болни потърсете професионален съвет на лекар.


Всички, които приемат този метод за свой, могат да следят сайтовете ни, фейсбук и канала в ютюб, както и да задълбочат знанията и резултатите си на практическите ни семинари.


Благодарности за отделеното време! Поздрави и успехи с ПЛ!  Още инфо от нашата  фейсбук страница

Предстоящите събития  Статиите за ПЛ са тук,а отзивите и видеоклипчета от отминали събития са тук     филм за мастер Шао и 7 години ПайдаЛаджин на английски

ПРОГРАМА на практическите няколкодневни СЕМИНАРИ – Оздравяване с ПАЙДАЛАДЖИН

1.Наистина ли мога да излекувам себе си и да профилактирам здравето си? Какво е ПАЙДАЛАДЖИН(ПЛ)?

ПЛ не е медицинско лечение. Това са прости и лесни за усвояване упражнения. Доброволно практикуващите ПЛ имат голяма полза за здравето. Тези, които не вярват на самолечението, а вярват на медицината и лекарствата, моля когато сте болни потърсете професионален лекарски съвет.

Решете дали да прилагате този метод за самолечение и носете всички последствия от това. Лечението с ПЛ няма за цел да замести професионалните медицински съвети, диагнози и лечения. Винаги търсете съветите на вашия лекар и на медицински специалисти по въпроси вързани с вашето здравословно състояние.

Пайда Ладжин2. Основни моменти при лечението с ПЛ

-         - Комплексност на заболяванията.

-        -  Масирана бомбардировка

-         - Болка и „ болката като лекарство“

-         - Лечебни реакции при традиционната китайска медицина(ТКМ)

-         - Защо плавното протичане на енергията по меридианите е най-доброто за организма.

3. Теория за самолечение с ПЛ.

-         ПЛ и ТКМ.

-         Биохимични и електромагнитни реакции ( честота и вибрации) по време на ПЛ

-         Повишаване на енергията по време на ПЛ

-         Клинични обяснения на ПЛ – ША, стволови клетки, повишаване на телесната температура.

4. Практика.

-         ПАЙДА – какво е, как се изпълнява и с каква сила.

-         Части на тялото и зони на прилагане.

-         Самостоятелно прилагане или с друг човек.

-         Принципи – с любов, затворени очи, благодарете.

-         Спукани ли са кръвоносните съдове когато се появи ША?

-         Ще навлезе ли ША обратно в кръвообращението водейки до мозъчен удар или инфаркт?

-         ЛАДЖИН – какво е и как работи? ДЖИН СУО – втвърдяване на сухожилията и как се установява. Ползи от ЛАДЖИН и продължителност.

5. Общи принципи на ПЛ – кои могат да го изпълняват, колко и кога.

- може ли ПЛ да убива бактерии и да лекува рак? Ще доведе ли практикуването му до разпространяване на бактерии и ракови клетки?

6. Препоръчителни ПЛ режими при различни заболявания.

- общи заболявания, болки в стави и органи, простуда, кожни заболявания, гинекологични, детски, хронични, остри , редки и критични заболявания, бременност, сърдечни заболявания, диабет, Алцхаймер, Паркинсон, урологични заболявания, рак на гърдата, парализа след инсулт, психични разстройства, проблеми с теглото, сексуална дисфункция, аутизъм,

7. Практически ползи от семинари за постигане на по–добри здравни резултати от лични наблюдения и свидетелства.

8. Предпазване от заболявания и опазване на здравето. Здравословен начин на живот, хранене, пост, пиене на по-малко вода, не приемане на хранителни добавки от гледна точка на ТКМ. Как да опазим бъбреците, стомаха и далака от гледна точка на ТКМ.

9. Как да повишим енергията си? – ПЛ, въртене на кръста, клякане с лице към стената, удряне в стената, медитация, дишане.

10. Защо при някои резултатите на лечение са по-бързи от други? Защо всички заболявания са болести на сърцето.

11. Лечебни реакции

12. Често задавани въпроси.

13. ПЛ е синергия и безценна помощ за професионалисти в различни свери на социалния живот.

Програмата на семинарите включва упражнения за активиране на енергията ЧИ и кръвообръщението, сутрешни енергизиращи практики, медитация и дихателни упражнения, активиране на връзките ни с Природата, вселенския създател и най-вече с ДАО - пътя към нас самите.

Храненето е вегетарианско и разтоварващи дни за изчистване и обновяване на тялото.

Споделяме личния си опит и теми, които ни вълнуват.

Семинарите не са за тежко болни хора, за хора със сериозни психически разтройства и скептично настроени към метода, техниките и източната философия.

Ако имате сериозни здравословни проблеми преди да използвате ПЛ се обърнете за съвет съм лекуващия ви лекар.

 

   ПЛ съчетава две древни източни методики ПАЙДА и ЛАДЖИН, които имат голям ефект върху човешкото здраве, научават се бързо, безопасни са и неутрализират хиляди болести. Това е немедицински метод за самопомощ, който се разпространява през последните 8 години по целия свят от мастер Шао и неговите ученици.

Чрез практикуването на метода бързо се възстановява нарушената енергийна и функционална цялост на организма.

ПАЙДА е интензивно и продължително потупване с ръце по различни телесни зони, с индивидуална сила за всеки практикуващ  и на прага на поносимата болка. По третираните кожни участъци в повечето случаи се появяват тъмни токсични петна (Ша) от дълбоки слоеве на тъканите, които се разнасят за няколко дни. Това води до загряване на тялото и повишаване на енергията, отпушване на енергийните меридиани, активация на производството на стволови клетки и цялостна регенерация на организма.

 Чрез ЛАДЖИН пък, има разтягане с цел възстановяване на функциите на сухожилията (Джин) там, където са скъсени (Джин-Суо). Така тялото също се загрява и освежава. ЛАДЖИН е най-лесният начин за профилактика и поддържане на здравето.

ПЛ е синергия и стил на живот. Може да оказва неоценима помощ на професионалисти в различни области на социалния живот.

Обадете се на тел. 0888 572 770, ако възникнат въпроси. Следете на сайта ни в Събития за предстоящи обучителни семинари.

Уважаеми приятели и колеги,

  След участието ми в седемдневният ПАЙДАЛАДЖИН семинар с мастер Хончи Шао в България през юли 2016г и седемдневният семинар в Англия в края на октомври 2016, всички желаещи в България да придобият знания и умения да управляват здравето си могат да бъдат обучени от нас - учениците и ПайдаЛаджин инструктори. Вече организирахме достатъчно на брой няколкодневни семинара в България и чужбина . Поканете ни в населените ви места и ще дойдем. Ще почувствате силата на взаимопомоща, общото енергийно поле, ритмичността и полезността на заниманията в група.

Най-големите силиконови тупалки - ръце са 60 долара, правоъгалната и малката ръка са 55, както и чукчетата са по 50 долара. Дървените са 25 лв.

Тупалки.jpg

 Поръчайте си книгата на мастер Хончи Шао "Самолечение с пайдаладжин" - струва 20 лв, или си я купете от книжарската мрежа, четете и практикувайте. Има я и в интернет в електронен вид, но непълна.

Дървените ни сгъваеми пейки са на цена 660 лв - стандартни и по-високи.  Дължина 110 см, ширина 50-55 см, височина 65-72-77см (с колан да вергикалната дъска, 2 калъфа за тежести - големи за до 8 кг , матрак за лягане и чанта за пренасяне).

Сгъващият механизъм докато е нов, има особеност - като се разгънат краката на пейката и тя се постави , трябва внимателно, понякога и със сила да се притисне хоризонталния плот към краката от четирите страни. При сгъване пейката се обръща да легне на плота, а краката на пейката се дърпат крак след крак, а механизма за сгъване се застопорява с крак за да се освободи по лесно и след това се сгъва леглото. След разработването на механизмите сгъването и разгъването става много по-лесно.

Тежината на сгъваемата пейка с вертикалната дъска е до 21 кг с всички аксесоари.

Ладжин стъпенките за Ладжин упражнения (описани на стр.131-132 в книгата на мастер Шао)  от 5 позиции с чанта с цена 158 лв. Без чанта -138 лв.

стъпенка.jpg                          2_СТЪПЕНКА.jpg 

Степенките стават и за повдигане и сгъване на колената при сядане на тоалетната чиния за по-добра дефекация.

Допълнителни колани и калъфи за тежести са по 25 лв.

 Стъпка с бодли за активиране кръвообръщението на ходилата и тялото, на която може да се стои, бяга и лежи. Цена 35 лв.

Стъпка_бодлива.jpg

Предлагам ви информация за метода от предаването по ТВ СКАТ- "Дневниците на уфолога с проф. Стаменов" и последно интервю на мастер Шао преди отпътуването му от България на 16.07.2016 в х-л Хемус и колеги. ТВ СКАТ направи най-доброто предаване за мастера.

Съвети от мастер Шао на седемдневния семинар до София през 07.2016 от канала ни в ютюб1  и ютюб2

Редовно публикуваме в канала ни видеоиклипове от семинарите и споделяния на участниците  

ОТЗИВИ

Отзив от Тони на 43 години от София 27.02.23

Здравейте!

Имам хронични оплаквания, свързани с храносмилането и болки в стомаха, които периодично се появяват и изчезват, особено при смяна на сезони. От няколко месеца положението ми е усложнено и стомахът ми е обострен. Опитах почти всичко от конвенционалната медицина и различни методи на лечение, за да повлияя на тези процеси, но без резултат. За Пайда Ладжин разбрах случайно от видеоклипчета в интернет на Камен. От близо седмица практикувам в домашни условия с групи през Зуум, като понякога се включвам и сутрин и вечер. Общите ми впечатления до момента са, че практикуването много зарежда с енергия, ободрява и тонизира общото състояние на организма. По време на изпълнение на упражненията забравях за болките, които след време отново се връщат, но с по-малък интензитет. Вярвам, че с постоянство напълно ще изчезнат.

Тони В.

03.12.2022 Отзив от Цветана

Здравейте, казвам се Цветана.

Аз бях на семинара във Велинград в хотел Деви през ноември. Този семинар е втори за мен - била съм на друг ПЛ семинар с Камен преди години.

Бих искала да споделя малко информация за семинара във Велинград и как се чувствам след това . На този семинар срещнах хора, които работят сериозно с ПЛ и имат невероятни резултати. Личният пример ми подейства много вдъхновяващо.

Самият семинар е много мотивиращ, зареждащ и ми даде силен тласък, който ми помага да продължа да правя ПЛ в къщи.

Сега чувствам тялото си по-живо, по-пластично, по-леко / а не съм отслабнала много /.

Даже не мога да го обясня с думи, но сякаш лимфната ми система работи в пъти по-добре. Нямам подувания   в областта на глезените.

Много съм обнадеждена и от факта, че правейки ПЛ, виждам как тялото ми става по -гъвкаво нямам болки в ставите и костите и сутрин скачам от леглото   бързо и лесно.

Аз ще продължа да работя с ПЛ всеки ден поне по 2 часа. Един час Пайда и един час Ладжин.

Смятам, че ние в България сме големи късметлии, че имаме Камен който е толкова посветен на ПЛ и   прави всичко от от сърце и душа. Аз периодично ще се включвам в семинарите, защото знам, че това, което получавам на семинарите няма как да го получа в къщи. На семинарите   научавам много, много нови неща, пак благодарение на Камен, който неуморно работи в тази посока... Пожелавам здраве и успех на всички в групата и ... смело напред с ПЛ.

Хора, не губете време, захващайте се да работите с ПЛ. Не съм се чувствала толкова добре от години. Преди около десетина месеца го бях закъсала здраво с кръста - дискова херния, протрузии, стесняване на канал, трайно ми изтръпнаха някои от пръстите на крака. Санаториумът, на който бях не ми помогна съвсем, поморийската кал беше доста по-добре, но не се излекувах напълно. В допълнение имам и Бекерова киста на коляното, която ми пречеше да сгъвам и разгъвам коляното в пълен обем. Ами... с Пайда и Ладжин дискомфортът в кръста изчезн напълно, коляното се е подобрило много. Ноооо.... . шляпам с палката цялото тяло по един час сутрин и разтягам на границата търпима болка. Това с разтягането се учи на семинар при Камен най-добре. Аз лично имах навика да се щадя, Сега смених подхода и резултатите са фантастични!

Озив в нашата Вайбър ПЛ група от Ирина - Благоевград 26.06.22

Здравейте! От 2019 г. използвам Пайда Ладжин. С времето все повече се уверявам, че това е моето лекарство за всичко. От 2017г. имах сериозна инфекция в организма. Антибиотиците я овладяваха, но след време пак започваше. Като времето ставаше все по-кратко. Почти през месец трябваше да пия антибиотик. Всичко ми показваше, че това не е правилното лечение. Така 1г.и половина. Започнах ПЛ симптомите се появяваха, но самолечебните сили се справяха и аз нямах нужда от антибиотици. И вече четвърта година е така. А аз съм щастлива и благодарна на хората които са съхранили тази Божия мъдрост! И разпространяват този метод на лечение!

Отзив от Мариан Стойнов-Казанлък 23.09.2021

Пайда Ладжин е според мен най доброто и най ефикасно лечение и самолечение включително и на тежки хронични болести. Изпитано на собствен гръб и практикувано ежедневно от мен. Изисква се дълбоко разбиране, силна воля и дух, и умение да се търпи лечебната болка. Лечението минава през болката. Сърдечна благодарност на Хончи Шао, за мен ангел спасител,след толкова много мъки. Бог да го поживи ! А на вас господин Филипов желая все по големи успехи в разпостранението на метода му !

Отзив от Стайка 11.06.20

Здравейте, ПЛ приятели. Искам да ви споделя, че миналата седмица ми се наду лимфен възел на врата, под челюстта от ляво, приложих му малко Пайда набързо, но на следващият ден вече ме заболя и зъб, леко се наду и вече на челюстта беше болезнено. Обадих се на зъболекарката ми, но тя имаше свободен час чак след 3-4 дни и аз реших да пробвам Пайда, пък ако започна да умирам пак ще й звъня. До вечерта болката беше станала доста силна, но аз продължих да се шляпам по бузата, където е зъба и по лимфния възел под него. На сутринта се събудих без никаква болка и оток, но продължих с пляскането. Повече болка нямах, но на зъболекар отидох, разбира се, и сега лекуваме пулпит. Важното беше, че Пайда се справи и с този проблем, ликвидира болката и разчисти възпалителния процес. 
А вчера се видях с моя позната, която преди две или три години заведох на лекция на Камен в Пловдив и тя се запали по ПЛ и започна редовно да практикува. Жената е на 70 и няколко години, имаше предсърдно мъждене и ускорен пулс, високо кръвно, понякога пулса и играеше, виеше й се свят, беше леко пълна, с много отекли крака. От срещата си с Камен тя практикува всеки ден пляскане и се разтяга колкото може, всеки ден по малко. дадох й една статия за лимфата, която много харесвам, и й казах, че ако се пляска редовно отоците в коленете и по краката изобщо ще спаднат. Та жената, която вчера видях - казва се Веска- е съвсем различен човек вече. Сърцето й е като на млад човек - шашнала е всичките си кардиолози и дори едната й е поискала книгата за ПЛ, отслабнала е повече от 20 кг., краката й са отслабнали и вече не така отекли, но тя е подвижна, с енергия, подмладена и навсякъде разказва за Пайда Ладжин, купува и подарява книгите  Много и се възхищавам и ме вдъхновява, защото всичко постигна само с труд, желание и вяра. Браво, Веси!! Помолих я да запишем клип с отзиви следващият път като се видим.

Отзив от Надя за тригодишния и син 09.06.20

Приятели, публикувам отзив от Надя Колева за старта на нашата онлайн ПЛ работа през последната седмица с тригодишния и син. Описаните резултатите са интересни!

Здравейте,
Имам момченце на 3 години и половина, което изостава в психомоторното си развитие. Проходи на година и 10 месеца. Все още не може да скача, не говори, има само няколко думички. При ходене провлачва крачета и не изпъва добре коленцата.
Правим пайда от 2 седмици, а ладжин от 1 под ръководството на Камен Филипов. Пайда на гръбчето 2 пъти на ден по 10 минути и на крачетата 2 пъти по 10 минути и ладжин – като стои клекнал със събрани колена, като жабка или седнал върху крачетата. Прави много клекове и ставания както вкъщи, така и навън, за усилване на краката.
Това, което забелязвам като промяна е, че походката му започва да се оправя и когато ходи има доста големи периоди, когато не влачи крачета. Гърба му е доста по-изправен. Кляка и остава клекнал самостоятелно за доста по-дълго време, отколкото можеше преди. Друго нещо, което забелязвам е, че често като бяхме навън забравяше да преглъща слюнките и му се стичаха, а това сега много намаля. Често имахме инциденти почти всяка нощ с напишкване, сега от 6 нощи, само една имахме този проблем.
Голямо благодаря! Продължаваме напред 

Отзив от Цвета 06.05.2020

Здравейте, приятели и практикуващи уникалната практика ПЛ! Искам да споделя с вас резултати от ПЛ. Майка ми получи исхемичен инсулт. Както ни е учил Камен, нашият учител, вдъхновител и лечител, до идването на линейка та правих Пайда на сгъвката на лявата ръка. Ша се появи още на първата минута. Правих 7 мин. много Ша. В болницата я държаха 3 дни и на четвъртия я изписаха. Майка имаше пареза на ляв крак и лява ръка. В къщи я прибрахме като чувал с картофи. Отпусната, не ориентирана, без силна. Камен веднага се притече на помощ и започнахме внимателно раздвижване. Преди инсулт се появи болезнен артрит на двете китки и пръсти. Това още повече усложняваше положението. Каквото и да направим изпитваш силни болки. Камен както винаги изключително внимателен и много търпелив я убеждаваше, че трябва да разтяга и потупва тялото. Подобрение имаше с всеки ден и това ни окуражаваше, че сме на прав път. На петия ден заедно с Камен й направихме по 15 мин Пайда на обратната длан на ръцете, на колянната свивка и на стъпалата. Появи се много Ша. Всеки ден по 20 клетка по 3 серии, разтягане в легнало положение и ембрионална поза. Всеки ден работа по 1-1.5 ч с Камен и многократни разходки из 100 кв. м апартамент. Така 8 дни, след което решихме да се изолиране от вируса на село. Тук сме вече 14 дена. Продължа е с гимнастика, клекове, разтягане и разходки до 2-2.5 км на ден. Слънцето, чистият въздух, истинската храна също си казаха своето. Майка ми е значително по-добре. Подвижна е, не спи по цял ден, започна да се храни, зачерви бузки, движи се вече без бастун, спи спокойно и артритът не я мъчи толкова. Хиляди благодарности на Камен Филипов и на лечебната практика Пайда Ладжин! Наистина прави чудеса! Майка вече сама се би шляпа и не я отрича както в началото. Още веднъж Благодаря ти, Камене! Бъди жив и здрав и не спирай да помагаш на хората като ги учиш те сами да си помагат!

Отзив от Тодор и Катя
Здравейте! Искам да използвам възможността да споделя все още пресните си чувства от завършилия вчера 8-дневен семинар в Девин!Магично място! Омайна, природа! Дивна красота! Прекрасни,великодушни Хора в лицето на собствениците на уютния,луксозен комплекс Исмена! Любезния,приветлив персонал! Топлите,релаксиращи,създадени с много старание и любов СПА процедури! Вкусната храна!Професионализма и чудесната организация!Старанието и всеотдайността! Възможността да го направим отново! Чувствам се великолепно!/ Мога да изям някой покрив!/Направих диагностики в началото и края на семинара! Резултатите са показателни,различни и повече от обнадеждаващи! Намерих посоката! Сега съм уверен! Благодаря на Групата-Венета,Янка и Димитър,Катя,на себе си,за това ,че се престраших и опитах и на Теб,Камене! Благодаря! Дерзай приятелю! Води ни напред! До нови срещи! Тодор и Катя Желязкови! Бургас 23.11.2019
Отзив от Венета от Варна  24.11.2019
Здравейте , приятели от клуб"Пайда ". Искам да споделя с вас впечатленията си от курса в гр. Девин. Хотелът Исмена е идилия , а обучението- полезно и оздравяващо !Групата беше повече от добра и сплотена !!!Благодаря Ви мили приятели , че прекарах 8 прекрасни дни с вас .Бъдете здрави , светли позитивни, заразявайте с пайда-практика и това ще ни променя всеки ден по малко и винаги за добро. Нека отворим сърцата си за повече ЛЮБОВ ,да бъдем добри един към друг и да си помагаме винаги, когато имаме нужда .Обичам Ви и Ви желая весели КОЛЕДНИ и Новогодишни празници !!

Отзив от Снежи след семинара в Семково 29.07-01.08.2018

Здравейте, г.н Филипов!

Благодаря за прекрасния семинар!

Благодаря за снимката!

Благодаря, че ме накарахте да осъзная, че ме чака много работа с Пайда Ладжин, за да мога да си помогна сама.

Ще се постарая да попълвам формата за научното изследване на български.

Формата, която е приложена на английски, ще ми бъде трудно да попълня, тъй като английския ми е много лош.

Бъдете здрав и все така всеотдаен.

Специални поздрави и на милата ви съпруга Благовеста.

Поздрави, Снежи

Отзив от Милка Андреева – почетен гражданин на гр. Бургас и странджанска народна певица на 65 години. Тел. 0878448789
Бях на 23 години, когато се разболях от двойна бронхопневмония и лежах в болница 2 месеца. След това получих инфекциозен полиартрит на всички стави и бях скована. Получих бучене в дясното ухо и до днес, но в по-лека форма. Често боледувах от гърло, сливици, хрема и алергия. От ухапване на оси - бях подута и неадекватна.
Получих исхемична болест на сърцето и аритмия през 2004 година и световъртеж от 2006 година, а кръвното ми варираше. След болнично лечение от грип с антибиотици получих кандидоза на устата, носът ми течеше постоянно и получих ентероколит. След това често получавах схващания на мускулите и сухожилията. Имах постоянно слабост и отпадналост. През 2012г лекарите ми откриха високи стойности на антитела на щитовидната жлеза, получавах и давене в гърлото при хранене. След лазер терапия на ретината ми откриха повишено очно налягане. Лекарствата не ми действаха, имах постоянна горчилка в устата, зрението се влоши.
През месец август 2016, видях приятелка, която ми каза за предаване по телевизията за лесно и бързо самолечение - ПайдаЛаджин . До тогава бях изпробвала всичко, което бе възможно да се прилага, като – уринотерапия, гладолечение, плодотерапия, иглотерапия, масаж, но с минимален успех. Веднага в интернет видях за метода и на другия ден отидох да си купя книгата на мастер Шао „ Самолечение с ПайдаЛаджин“. Прочетох я за една нощ и добих представа за всички мои заболявания. Започнах прилагането на метода, първо с Пайда на основните зони, а след това и с Ладжин на два стола. Получих веднага видими резултати – сърцебиенето ми изчезна, колита отшумя, намаля секрета от течащия нос, сутрин при ставане вече не ми се схващаха сухожилията. Но получих и лечебни кризи, подобни на описаните в книгата. Най-напред ми се поду дланта на ръката и крака, които шляпах. Появи се кашлица, подуване на лявото рамо и ръката не можеше да се повдига.
През септември отидох на профилактичен преглед. Направиха ми кардиограма и ми казаха, че нямам исхемична болест, белия дроб ми беше чист. Сложиха ми ваксина за тетанус и коремен тиф.
След това дойдох при Камен Филипов в Бургас за консултация. Той ме окуражи и ми каза да продължавам в същия дух. Разбрах от него, че в края на октомври ще има двудневен семинар в Пловдив, който след това посетих. На семинарът получих нови знания и резултати - бученето в дясното ухо намаля, но кашлицата и отока в рамото продължаваха. След това заминах на фестивал в Италия. Там пях и получих първа награда. Даже и бученето ми спря, кръвното се стабилизира, нямах и световъртеж, спокойно качвах стълби. След това продължих да работя и края на ноември участвахме с мъжа ми на едноседмичен семинар с Камен във Велинград. Като се върнахме от Велинград кашлицата ми спря, а подуването на рамото ми започна да отминава и ръката се раздвижи. А от ваксината, която ми поставиха през септември получих образование, като малко топче, което се стопи след семинара. След семинарът във Велинград съпругът ми получи видими резултати и сега е ревностен последовател на ПайдаЛаджин.
Продължаваме да работим системно и упорито до получаване на трайни резултати. Продължаваме да посещаваме и активно да участваме в семинарите на Камен. Спрях лекарствата и добавките. Свалих 10 килограма, работим в къщи и с нетърпение очаквам следващите ПайдаЛаджин семинари.
Препоръчвам на всички мои приятели и почитатели да опитат този прекрасен метод за самолечение.
Сърдечно благодаря на учителя Хончи Шао, на който съм посветила песен.
Благодаря и на Камен Филипов за ценните съвети, които ми даде.
02.03.2017 Бургас

Отзиви на колегите Митко и Весела от втория семинар в София на 27.08.16

Камене, благодаря ти за поканата! За мене беше удоволствие да присъствам на прекрасно организирания от теб семинар!

Камене, благодаря за днешната ПайдаЛаджин среща. Не успях лично да ти кажа Благодаря и До скоро виждане.
Успех в благородната дейност!
С уважение
Весела Ботева,

Отзиви от семинарите в Бургас и София
Здравей, Камен,
За три дни след практиката установих, че спя по-добре, като си лягам съвсем естествено по-навреме. Освен това съм отслабнала с килограм и нещо. Надявам се апетитът ми да се регулира още в тази посока. Разбра и, че нямам запек, а преди пиех таблетки за този проблем.
В алфа-състояние - преди да се разсъня съвсем - усещам как вътрешната ми енергия се движи по меридианите. Чувствам, че и походката ми е станала по-уверена и по-безболезнена, макар че има и "рецидиви" поради гонартрозата и шиповете в коленете. Затова продължавам да си вземам хапчетата.
Като цяло се чувствам по-свежа и с повече енергия. Намирам, че занятието по Пайда-Ладжин, в което участвах на
7.8.16 г. за пет часа, е дало положително отражение на здравословното ми състояние. Частично продължавам практиката и в къщи, но предпочитам груповата й форма.
Пенка Ньотева


Таня Бръсничева,
Участник в първия обучителен семинар Пайда Ладжин в Бургас: Чувствам се все по -добре! ПайдаЛаджин влияе на физиката (имам проблем и все по плавно вървя), на психиката(изпълнена съм с енергия)Не спирайте и с двете техники! ПайдаЛаджин работи! Специални благодарности за Камен Филипов-това ,че има професионален опит и лиценз за кинезитерапевт направи не само интензивен семинара , имахме точни насоки ,обяснения за изпълнение на техниките и отговор на всеки въпрос.Получихме знания за начин на хранене според ПайдаЛаджин!

Здравейте Камен,Още веднъж БлагоДаря за прекрасната практика и опитност от нов тип - ПайдаЛаджин.
След прочитане на книгата на Хончи Шао - Самолечение с ПайдаЛаджин и изгледаните видео материали публикувани от различни негови интервюта и семинари бях приятно изненадана от възможността да практикуваме под ваше ръководство системата.
И така на 13 август 2016 г. участвах в София на ПайдаЛаджин, заедно с около 30 души ентусиасти.
Реакциите на физическо ниво при мен са доста големи сини петна - Ша, които се появиха на рамото, ръцете, ляв крак.
Ша вече започна да избледнява и се разнася. Това което забелязах е чистенето чрез обилен секрет от носа, устата, което говори и за вътрешен процес на чистене.
Чувствам се добре, балансирана, спокойна.
Още веднъж БлагоДаря. От Благоевград.

Здравейте, г-н Филипов,
опитах чрез "форма за контакт" да изпратя, но не се получи, затова пиша тук.
За метода ПайдаЛаджин няма да пиша, защото всеки трябва сам да го изпробва. Това което ме впечатли от семинара на 13.08. в София беше перфектната организация, без размотаване, губене на време и излишни приказки./за което Ви поздравявам/. Всяка минута беше оползотворена в полза на участниците. Отговорите също бяха точни и конкретни.
Надявам се и на 27.08.2016 г. семинарът да премине така ефективно. Добрата организация е половината от свършената работа, и резултатите няма да закъснеят.
Благодаря Ви! Поздрави: Д.Русенова

Благодарствено писмо от жена, практикуваща ПайдаЛаджин -01.04.18
Здравей Камен Филипов, аз имах няколко здравословни проблема (болки в стъпалата и рамото, и световъртеж) след три години ходене по доктори, не можеха да ми поставят диагноза. Всички изследвания и снимки бяха добри. Дори вече ме беше срам да ходя на доктор, а болките продължаваха. Практикувам Пайда Ладжин вече четири месеца. Болките изчезнаха още след първият месец, световъртежа също. Сега се радвам на отлично здраве и добър тонус. Не мога да представя медицинска диагноза, защото просто такава няма. Така и не се разбра какво ми е имало, но вече няма значение защото всичко е отминало. Продължавам да практикувам Пайда Ладжин с удоволствие. Имам желание да посетя някои от семинарите, но за съжаление се прибирам в България само месец ноември. Останах силно разочарована от съдбата на М.Хончи Шао. Благодарна съм на неговото дело, и вечно ще му бъда признателна. Мога само да помогна с молитва към Бога. Лазаринка.

За уточняващи въпроси моля звънете на телефона ми – Камен Филипов  0888572770  Инфо за меридианите. 

X

Biomedis Europe

All rights reserved.