Коронавирус

Коронавирус – предизвикателства и стратегия

Приятели, както знаете основната световна тема сега е свързана със събитията около разпространението на новите щамове коронавирус (COVIT 19) сред хората по света. Китай започва да се възстановява, а света и особено европейските държави са сериозно засегнати. България въведе извънредно положение от петък 13.04.20, което е правилно. Дай боже да се справим!

Разбира се, че ще има психически, социални и икономически щети, както в национален така и в световен мащаб, които тепърва ще се оценяват. Затова сме длъжни и вярвам, че можем да превърнем негативите в позитиви. Сега е момента.

Да добавя, че това изпитание не е първото предизвикателство пред човечеството, а и няма да е последното. Защо? Защото повечето хора не са подготвени и организирани да се поддържат ежедневно в добро състояние и да са винаги в кондиция, за да са все по-адекватни при подобни предизвикателства. Ето, че дойде време да се осъзнаем и да се концентрираме в най-важното – човешкият живот, неговата ценност и качество.

Повтарям, че сега е особено важно лошото да превърнем в добро. Сигурен съм, че ще се справим заедно.

От дългогодишният ми професионален и личен опит като кинезитерапевт, спортен педагог и работещ в сферата на биорезонансните технологии повече от 11 години, бих искал да направя няколко препоръки към всички приятели за цялостна профилактика. За да успеем е необходима прецизна ежедневна работа!

Теоретично вариантите за разпространението на този сериозен проблем са два, първо пандемията с COVIT 19 да не продължи дълго, тъй като Китай се съвзема или това да е само началото на световна здравна, социална и икономическа криза с особено сериозни последствия. Който и от сценариите да е верен, ние е препоръчително да предприемем достатъчно ефективни и ежедневни мерки за да се съхраним и живеем живота си с максимално качество до края на земния ни път. Готови ли сме да си научим уроците?

Споделям това, което считам за важно и не само за COVIT 19, а вие преценете дали ще се променяте и ще го прилагате:

 • Не позволявайте на страхът и паниката да ви завладеят, независимо от моментното ви състояние. Вие сте твореца! Най-правилното е да сте добре информирани и постепенно с времето и практиката да сте все по-уверени и мотивирани от личните ви резултати.
 • Не забравяйте, че всемирният творец е във вас и във всяка ваша клетка. Така че възможностите ви са безгранични. От вас зависи какво ще направите със себе си, защото вие сте орисани да творите и да побеждавате.
 • Знайте, че всички патогени - многобройните вируси, гъби, бактерии и паразити имат хилядолетна история, многократно по-древна от човешката. Заедно с тях живеем от хилядолетия в мирно съвместно съжителство без да ни навреждат, при условие че сме в добро цялостно състояние на имунитета. Новите, според някои автори, изкуствени патогенни щамове не са нещо по-различно.
 • Знаете, че някои от бактериите са полезни и ни населяват. Част от тях са относително патогенни, докато не започнат да ни вредят при емоционален и след това след телесен срив на защитните ни механизми.
 • Патогените започват да се заселват и разрастват там, където намират среда за развитие. Те естествено ускоряват и довършват започналите дегенеративни процеси при хора с небалансирано емоционално състояние, експресивни или депресивни, както и хора с увредено телесно състояние и с жизнена слабост.
 • Затова хората с усложнено общо състояние, независимо от възрастта, са по-податливи и привличат патогените естествено по-лесно.
 • Според китайската медицина в такива случаи деструктивната енергия Ин Чи е по-силна от Ян Чи – всъщност хората усещат студ и скованост, би могло да са с наднормено тегло и с небалансирани емоции. Основно засегнат е бял дроб и двата му енергийни меридиана, както и чифтния му Янски орган дебело черво и двата му енергийни меридиана.
 • Нашият имунитет има представителства в цялото тяло, а дебелото черво са изключително важни имунни задачи. То извършва:
 • Разпад на хранителните вещества
 • Прием на витамини, минерали и др.
 • Отделяне на „лошите“ части от храната
 • Образуване на слуз за защита на чувствителната чревна стена
 • Генериране на витамини, аминокиселини и есенциални мастни киселини
 • Доставка на енергия
 • Производство на 80% от нашите имунни клетки
 • Производство на унищожаващите вирусите и бактериите белтъци („имуноглобулини“)
 • Стимулиране на имунологичните съпротивителни сили . Изброеното е цитат от сайта omnibiotic.bg
 • Затова приятели, най-важното е да поддържаме храносмилателният трак в отлична форма, което подпомага изключително имунитета ни. Как?
 • Храната ви да е редуцирана, увеличавайте времето между приемите с въздържане от храна. По възможност се хранете по-рядко 1-2 пъти дневно, с естествена – основно растителна храна, която трябва да е с топлина около телесната температура. Така ще дадете свобода на организма ви да се регенерира активно.
 • Погрижете се от сега за естествена и произведена от вас растителна храна, която можете да съхранявате надеждно в сух вид.
 • Питейната ви вода да е чиста, топла на стайна или телесна температура. Пийте толкова, колкото ви е необходима. Следете дали цветът на урината ви е светъл, което показва, че течностите са достатъчни.
 • Как да направим по-продължителен животът, да му дадем по-добро качество и да си научим по-добре уроците? Трябва да правим така, че да прекарваме по възможност няколко часа ежедневно на открито в добра активност – с упражнения или труд, както и да сме със слънчево настроение. Трудете се по възможност премерено и целодневно. Ако сте в къщи, то трябва да се упражнявате на отворен прозорец повече часове. Това ще зарежда организма с енергия, ще балансира емоционалното ни състояние и ще увеличи часовете между храненията, което ще позволи на организма да започне процес на регенерация.
 • „Клякане срещу стена“ е хилядолетно упражнение от изтока за активация и усилване на бъбречната енергия. То е най-ефективното в ПайдаЛаджин(ПЛ). Ще го намерите в книгата на Мастер Шао. Правете упражнението, докато челото ви се изпоти и се загреете добре. Колкото са годините ви, толкова клякания е добре да правите на ден независимо в колко серии. Отначало може с помощ, а след това и без.
 • ПЛ може да бъде прекрасно ежедневно допълнение и доза божествена активация. Практикувайте без времеви ограничения. По-дългата и оптимална работа ще донесе по-добри резултати.
 • Каквато и активност да предприемете е важно да усетите резултат в момента на действието – активно или пасивно.
 • Нито един мисловен процес, колкото и силен да е той, не работи без да има съответното действие.
 • За хигиената знаете и четете ежедневно – необходима е и я прилагайте.

Готов съм да подпомогна всеки, който се колебае и не е уверен в това, което прави. Алтернативи има за всеки желаещ. Пожелавам на всички успешен житейски път, пълен с добри предизвикателства!

При необходимост предлагам онлайн консултации, уроци, упражнения и терапия чрез Skype, Viber, WhatsApp и Messenger. Цената е дарение.

 

X

Biomedis Europe

All rights reserved.