pldj

Приятели, надявам се, че повечето от вас познават, прилагат и постигат прекрасни резултати с природния начин на живот ПайдаЛаджин(ПЛ). Имате подкрепата ми. Очаквам да споделяте вашите резултати, както и да задавате въпроси.

За тези, които не познават ПЛ ще добавя, че е път за цялостна и дългогодишна жизненост,  себепознание, поддържане на нашия телесен храм и енергиен потенциал до последния ни земен миг. . ПЛ е възможност за всеки постепенно, уверено и резултатно да върви по пътя на хармонията и самооздравяването. Базира се на естествено (природно) заложените в човека възможности за самовъзстановяване, на хилядолетната източна медицина, както и философията на даоизма и будизма. Включва медитативни, дихателни техники,  енергизиращи упражнения и практика на балансираното екзогенно и ендогенно хранене. ПЛ упражненията се научават бързо и могат да се практикуват веднага, навсякъде и по всяко време. ПЛ е божествена ценност за употреба от всички хора на планетата.

С пайда можем да подпомогнем локалната и цялостна детоксикация на организма. Активират се, загряват и регенерират телесните тъкани, акупунктурните зони и меридиани по тялото чрез пляскане с длани, с честота на сърдечния ритъм и с постепенно увеличаваща се сила на прага на поносимата болка.

Човек, който не е практикувал ПЛ с увеличаване на годините си трупа патологична болка и токсини в тялото заради ред негативни емоции, хранителен и социален безпорядък. Натрупаните токсини всеки би могъл да изтегли на повърхността на третираната телесна зона чрез продължителна и интензивна пайда. Така се неутрализира болката, а токсините напускат тялото чрез кожата и отделителната система. Това подпомага отпушването на меридианите и възстановява енергийната циркулация, както и телесните функции.

При повечето хора започващи с практикуване на пайда се появяват оцветявания от изпомпена Ша по кожата – това е токсичен товар от тъканите ни, обикновено с тъмни цветови нюанси. Това изглежда като хематоми, които биха довели до инсулт или инфаркт, но не са. Няма спукване на кръвоносни съдове, тъй като след продължаване на пайда токсичните петна се разнасят и до дни се абсорбират от лимфната и отделителна система.

Ладжин са упражнения за пасивно, продължително и цялостно разтягате на сухожилията и останалите телесни структури от различни изходни позиции, също с цел отпушване на енергийните меридиани. Постепенността на разтягането на скованите тъкани до прага на допустимата болка важи и при ладжин.

Чрез двете базови ПЛ техники се въздейства, както казах комплексно и балансиращо върху организма, както на невидимите енергийни структури, така и на видимите - тялото.

Тези, които не са практикували начина на живот ПЛ не могат да оценят какво фундаментално значение би имало за тях, както и за хората по света.

ПЛ активира промени и в менталната - невидимата същност на човека. Неутрализирането на болестите е като допълнителен бонус. Така всеки човек би могъл променяйки се да престане да боледува и да продължи напред в развитието си безкрайно – аз така направих и продължавам.

Уважаеми приятели в България и по света, бих искал да продължа с въпрос! Кой би трябвало да напише инструкциите за управление, качествена експлоатация и поддръжка на определен автомобил или машина? Предполагам че отговора е ясен на всички - производителят. А нашият производител логично би трябвало да е божествения ни създател – нали?

Къде са написани инструкциите как да управляваме и поддържаме сложния ни организъм дълго и в оптимално качество, до самия край на земния ни цикъл? Отговорът е, че не са написани. За това можем да предположим основателно, че правилата за самоуправлението ни не са сложни, но може би позабравени и заменени с нови. Вече споменах за тях, а по-надолу ще има и още разяснение.

И така, заради съвременните външни манипулативни житейски правила нашите вътрешни саморегулаторни способности закърняват. Защо? За да стане ясно е добре да започнем първо с малко история.

Част от нашите предци, които са били наблюдателни, владеели са себепознанието, знаели са че трябва да са в хармония с природата и са следвали нейните закони. Прилагали са естествените житейски правила за поддържане на оптимален баланс в организма. С времето тези правила постепенно са позабравени, а днес са заменени с нови – съвременни и все по-неестествени.

Днес болшинството от хората по света са в стрес и нямат време да практикуват себепознание, профилактика, наблюдателност и следване на природните закони. Съвременното офисно и асфалтено общество плаща цената на отделянето си от синхрона с природата. Все повече са психоемоционални разтройства, водещи до заболеваемост при всички възрасти. Депресивните състояния са превзели световното човечество. Хората търсят решение на проблемите чрез външни научни и чудотворни алтернативни лечения – апаратура, технологии, всевъзможни мистични и духовни услуги.

Какъв е резултатът от всичко това? По-добре ли сме? Можете сами да си отговорите. В крайна сметка ставаме по-слаби, лесно манипулируеми и зависими. Как? Чрез постепенна цивилизационна подмяна на вътрешно заложените ни механизми за енергийна, емоционална, нервна и хормонална саморегулация с по-неестествени за организма външни източници на некачествена енергия от многообразно естество. Рекламните кампании също имат съществен принос за този не особено полезен за хората процес. Хората все по-малко разчитат на собственото си усещане.

Тъй като в природата няма празни пространства, както казахме нашите жизнено важни телесни механизми за саморегулиране постепенно с годините са заменени с други външни, които се оказва че не са в наша полза, а напротив – често и в наша вреда.

Въпреки световния прогрес хората са все по-нездрави. Стигнахме до там, че се надяваме специалистите в областта на фармацията и здравеопазването, от които съм и аз част като кинезитерапевт, да ни спасяват и поддържат увреденото ни здраве, а ние почти нищо да не правим или да прибягваме до недостатъчно ефективни оздравителни опити.

Да споменем и друга крайност, че една част от хората напълно нехаят за собственото си здраве и хармония. Сещат се в моменти на тежки здравни кризи или когато е много късно и са без сили и мотивация.

От доброто ни лично здраве зависи много и здравето на бъдещите ни поколения! Ние ги възпитаваме чрез личен пример, а те продължават да изпълнява тази задача. А колко качествено? Отговорността ни е лична приятели. Правото ни на баланс и самовъзстановяване е заложено в нас.

Както споменах, често се налага лекарите и терапевтите да ни спасяват доколкото знаят и могат при тежки житейски и здравни ситуации, от които понякога последствията са непоправими за самите нас.

Днес сме объркани от стотици хиляди медицински и немедицински методи - съвременни и хилядолетни. Опитваме всевъзможни лечебни, медикаментозни и билкови комбинации със съмнителен ефект. Резултатът е ясен – здравето не ни става все по-добро, прилагайки важни съвременни знания, научни методи, диети, природни лечения или алтернативни и духовни учения.

Ясно е на всички, че в съвременният свят работим и живеем основно в неестествена среда, с нови стресови правила, заради което плащаме прескъпо с увреди на емоционалното ни и физическо здраве.

Някои от нас силно залагат на алтернативни лечения, лечители и практики. Но въпросът ми е можем ли да кажем с ръка на сърцето по-добре ли сме? Съмнявам се, че ще кажете да. Навярно само малка час от нас си мислят, че са в отлично състояние на духа и тялото.

Изводът е, че не съществуват здрави хора на планетата или са съвсем малко. Така че е време да се съхраним като цивилизация, като минусите на съвременният начин на живот превърнем в плюсове. Как? Чрез осъзнато и работещо себепознание и адекватно действие за да поддържаме себе си на ниво, независимо дали сме в град, село или сме изложени на какъвто и да е житейски стрес.

А някои биха попитали как да се хармонизираме за да имаме и добро здраве? Отговорът е че са ни нужни не много, ефективни и фундаментални знания като начало, чрез които да не усложняваме достатъчно сложния съвременен начин на живот. Простотата и точността на действията ни са сигурна гаранция за достигане на добра лична хармония, увереност и благосъстояние. Така че от безизходицата има изход чрез подходящи, естествени и работещи решения за нас самите. А ненужното трябва да си отиде.

Всъщност механизмите за самовъзстановяване, както споменах са заложени в нас от създателя и ние трябва само мъдро и професионално да ги активираме чрез упражнения. Защо? Защото по-голямата част от нашето тяло е опорно-двигателен апарат. Създадени сме да се движим, да не се преуморяваме, да се възстановяваме, да трупаме енергиен резерв.

Сигурно всички знаете, че майката земя е един постоянно движещ се космически кораб, а ние сме пътниците в него. Основно от нас зависи до коя лична дестинация ще успеем в краткия ни житейски път да достигнем.

Всичко казано до тук и още повече е преоткрил един уникален човек - мастер Шао от Китай. Той е изучил преди повече от 10 години в китайските и тибетски манастири позабравените лечения и самолечения. Така той в последствие прави селекция, подбира за хората по света най-простите и ефективни упражнения и пресъздава ПЛ. След това започва да прилага ПЛ върху себе си и пациенти, както и да учи хората да прилагат ПЛ техниките в Китай и по света за да се самолекуват. Мастер Шао получава хиляди благодарствени отзиви заради многобройните изцелителни резултати на хората по света и затова е канен да преподава ПЛ на всички континенти.

Упражненията за самовъзстановяване и поддържане на нормалната еластичност на тялото чрез пасивно, постепенно и цялостно разтягане на увредените сухожилия, фасции, тъкани и енергийни меридиани - ладжин (така се нарича в Китай и по света) са естествени и лесни за изпълнение. Резултатът от практикуването им се усеща след 3-5 минути – кратко, но достатъчно време за първично облекчение на различни здравни проблеми и състояния.

Както ладжин, така и дихателните техники, въздържането от храна и медитативни практики имат мощно позитивно въздействие върху организма. Те също са пасивни като ладжин и се практикуват на ПЛ семинари.

Пайда, както споменах в началото, се изпълнява от практикуващия чрез активни ударни похвати на потупване и пляскане с длани върху собственото му тяло постепенно по всички телесни зони и енергийни меридиани. 

За по-разбираемо, по-просто и ефективно пайда е необходимо да се прави зона по зона (една зона е една длан) и така цялото тяло да се обработи – това е възможно в домашни условия, но най-ефективно е на практическите семинари. Енергията на групата, общия синхронизиран ритъм на работа са неоспорими предимства с многократен личе ефект.

Някои от вас ще попитат колко време минимум трябва да се отдели на определена зона? Отговорът е, че зависи от силата на пляскане, прага на допустимата болка, честотата, външната температура. Времето за затоплянето и активацията на третираната зона и е минимум от 3 до 15 минути. Максимума е неограничен и зависи от индивидуалното усещане и решение.

По този начин чрез пайда се прави постепенно високоефективна повърхностна и дълбока детоксикация на телесните тъкани. Подобрява се локалната микроциркулация на третираната зона. Тялото започва да активира регенеративните си процеси, като се презарежда с качествени и функционални стволови клетки. Така енергийните и телесни блокажи се неутрализират, повишава се жизнения капацитет. Постепенно тялото заработва като синхронен механизъм с все по-намаляваща зависимост от всички външни фактори. В това число и от социални, екологични, климатични и планетарни въздействия, както от храна и вода.

Съзнателният ни живот, съобразен с природните цикли подпомага отпушването на блокажите по енергийните пътища в тялото. Така енергийният ни потенциал се повишава.  Ставаме по-креативни, рационални и организирани.

Кой не би искал всичко да се случва веднага с магическа пръчка, но за това трябва време тъй като нашият организъм е сума от биологични процеси. Резултатът се постига чрез повторение на упражненията, изисква се определена доза усилие, внимание, воля, знание и постоянство. Така може и да се избегнат сериозни лечебни кризи.

За по-голяма ефективност на ПЛ е нужно да простим на себе си и околните, като изпълняваме упражненията с благодарност, оптимално и с любов.

Много от вас знаят, че в българската книжарска мрежа се продава книгата на мастер Шао „Самолечение с ПайдаЛаджин“. Хиляди хора вече са си я купили, практикуват ПЛ в къщи и получават добри резултати. А за съвсем начинаещите имаме и малки книжки на разположение. Обадете се.

Тези, които искат да са по-прецизни в детайлите и ефективни, могат да посещават нашите презентации, уроци, кратки и седмични образователни семинари и ритрийти, а след това да предават и показват правилните техники, разказват и демонстрират резултатите си на другите.

Така че предизвикателството да се балансираме цялостно и сигурно е актуално и работещо. Остава да се мотивираме за подобрение на собственото ни здраве, помагайки другите и следвайки фундаменталното в живота ни чрез древната мисъл – „Здрав дух в здраво тяло“ чрез начина на живот ПЛ.

Ние не отричаме нищо работещо за подобряване на цялостното ни състояние, което е създадено през хилядолетията от човечеството до днес. ПЛ може да е само добра синергия и допълнение!

Когато помагаме на хора в нужда чрез ПЛ, помагаме и на себе си приятели, защото активираме собствените си енергийни и рефлекторни зони на дланите си. А когато работим върху собственото си тяло ефекта е двоен, въздействайки на определени телесни зони чрез активация на рефлекторните зони на дланите ни.  Една от важните зони в центъра на дланта е точката Лао Гун от меридиана на перикарда.

Можем да сме полезни, на себе си, на нашите деца, родители, приятели през всички сезони при различни леки или тежки здравни ситуации. Така спестените финансови средства бихме могли да вложим в нужни образователни и социални проекти!

Всички ние носим в себе си потенциала да сме добре и енергични до края на земния ни цикъл и затова предизвикателството да сме едно креативно световно човечество е на дневен ред!

За да обобщя отново добавям, че практическите седмични семинари са най-доброто място за правилно, професионално и ефективно усвояване на техниките и начина на живот ПЛ. Много от приятелите, преживяли тези събития са убедени в думите ми.

Желая ви успех в знанията, вярата и практиката! Предавайте нататък!

Камен Филипов,   11.05.2019 Бургас

X

Biomedis Europe

All rights reserved.