2ЛАДЖИН и ПАЙДА

Приятели и съмишленици знаете, че както природата така и ние сме божествено творения, което пулсира в нас. Така че можем достатъчно добре чрез съзнателна воля и действия да променяме посоката и скоростта на житейския ни път.

За да сме ефективни е необходимо резонансните ни комуникации с вселенския разум и нас самите да са оптимални. Днес много от нас частично са прекъснали тези връзки, както и със самите себе си – вътрешно сме разделени (ум и сърце). Забравили сме по различни причини, че мъдрите, прости и вродени механизми за самовъзстановяване и оздравяване са заложени естествено в нас от твореца. А дали имаме намерение и желание да ги активираме? Как да го направим и как да продължим уверено? На тези и други въпроси, които някои от нас си задават и вероятно се опитват да си отговорят чрез теория и практика.
Хората днес постоянно търсят външни източници за лечение и профилактика – медицинска дейност, медикаменти, лекарства, терапевти, операции, духовни лечители, гадатели и др. Искаме друг да поеме отговорност за нашия физически и емоционален дискомфорт. Защо ли? Защото сме станали поради много причини мързеливи, мнителни, нерешителни, страхливи, научни, горделиви - да не изброявам още.

Не отричам, че понякога се налага чужда, компетентна и професионална помощ. Да, необходими са общи усилия при различни житейски ситуации и затова сме социална общност.


Животинският свят в природата рядко има личен лекар. Болните животни се усамотяват, спират да приемат храна и вода. Така спирайки външния прием, се активират вътрешните регенеративни механизми напълно естествено.

Според древната китайска медицина императорът в нашия организъм е Сърцето. То контролира жизнените процеси и мобилизира ресурсите на империята с останалите органи в единен механизъм при възстановяване.
А трябва ли ние разумните, можещите и знаещите да стигаме до самолечение и лечение? Отговорът е, че не би трябвало. Но повечето от нас сме пропуснали ранното си възпитание и образование в тази насока и не сме оползотворили правилно необходимото време за профилактика.

Да запретнем ли ръкави сега за да се въведем във форма или да отлагаме?  Често казвам, че ние сме бомба с тиктакащ механизъм и при взривяване последствията в някои случаи могат и да са непоправими.


Нашето здраве е наше основно право и перманентно задължение - стига да не си пречим. Можем да достигнем момента на баланс и хармония, а след това да се профилактираме. С какво? С Пайда и Ладжин – древни и лесни даоиски практики, които са синергия и начин на живот. Те са добре забравени от хилядолетия естествени методи и днес се възраждат отново за света чрез мастер Шао и неговите ученици. ПайдаЛаджин чрез постоянно практикуване дава прекрасни резултати. При много хора тази практика вече е и начин на живот. Даже и най-необразованите по света могат лесно да научат този метод и да активират вродените механизми за самолечение.

Това не е медицинска терапия. Методите са неинвазивни, включващи упражнения за пасивно разтягане на сухожилия и тъкани от различни позиции– това е Ладжин и пляскане по различни телесни зони - Пайда. Подобни методи са йога, тай-чи, цигун и др.
Самолечението с ПайдаЛаджин няма за цел да замести професионалните медицински съвети и лечения, а да допълни това, което липсва в света на съвременната медицина. Не пренебрегвайте професионален лекарски съвет, по отношение на вашето здраве.

С Пайда ние активираме цялостната и локална енергия на организма ни, като същевременно чрез третираните зони отпушваме и енергийните ни меридиани. Пляскаме зона по зона - цялото тяло. Така се извличат постепенно токсините и отровните отпадъци към кожата, (т.нар. Ша) и процесът на саморегенерация на вътрешните органи и функции се задейства рефлекторно чрез кожните зони. Пляскането с постепенна сила по дадена зона от тялото предизвиква и локална активация на кръвообращението, биохимични и хормонални промени, активира се производството на стволови клетки. Всички вредни отпадъци, токсини, образования, се извеждат естествено от тялото чрез отделителната система, както и през кожата. Старите и нефункционални тъкани се разрушават, а на тяхно място се формират нови и активни структури.. No construction without destruction.
Пайда е съществено важна автотерапия и за ставния ни апарат, тъй като се подобрява микроциркулацията, чрез осмоза ставите получават необходимите питателни вещества, активира се регенерацията и детоксикацията на третирания участък. Някои токсини от горната част на тялото е възможно да се изведат и чрез повръщане.

Не се налага да убиваме патогенните микроорганизми и паразитите – те сами напускат организма, тъй като средата в организма им става некомфортна. Активира се прочистването на кръв, лимфа, течности, между тъканни, междуклетъчни, като и вътреклетъчните пространства. При тези активни пляскания в началните месеци на терапия, както вече споменах върху кожата се появяват оцветявания, които могат да бъдат в розово, кървавочервено, мораво, мораво-черно или черно, токсини (Ша), който се абсорбират и изхвърлят от организма на етапи. По цвета на Ша можем да съдим за степента на замърсеност на нашия организъм – колкото е по-черна Ша, толкова е по-замърсено тялото ни. Подутини и бял прах върху кожата са различни форми на Ша. Тези токсични отпадъци се секретират през кожата под формата на мънички твърди частици, отделят се и чрез потта, сълзите, носния секрет, урината, изпражненията. Това не изглежда много добре, но това са реакции, показващи подобрение и означават, че токсичната кръв и течности се филтрират и че протича процес на детоксикация. Всичко това са вторични течности, които се появяват на кожата. Няма спукване на кръвоносни съдове, изглежда като хематом, но не е. Няма опасност за инсулт или инфаркт. Чрез Пайда повишаваме Ян енергията и извеждаме студа и влагата от организма (Ин). Кое кара от ледените висулки да започне да капе вода? Отговорът е топлината и това е важен принцип в източната медицина. Всички образувания са ледени топки, които трябва да се разтопят, а и много заболявания се формират от натрупването на патофактор студ.

Сухожилията ни имат тенденция към скъсяване и втвърдяване. С напредване на възрастта Ян енергията (топлината на тялото) постепенно намалява, особено краката стават все по-студени, а неживият човек е напълно скован и студен или 100 % Ин. Добрата еластичност на тялото показва, че енергията ни циркулира по-добре в организма, а сковаността е сигнал за енергийни блокажи и за наличие на различни здравословни проблеми. За да сме здрави, една от основните ни задачи е да направим сухожилията си меки и възможно по-гъвкави чрез пасивно разтягане (Ладжин). По-страхливите и мнителни хора е препоръчително преди да започнат с |Пайда да започнат с Ладжин. Въздействието му е прекрасно върху гръбначния стълб и цялата костна система, прави тялото гъвкаво и еластично, разтягат се сухожилията и се премахват енергийните блокажи в меридианите. Позволява плавното протичане на енергията Ци и кръвта.

Пайда, и Ладжин са прекрасни методи и за диагностика.

За да е полезна една терапевтична техника, тя трябва да отговаря минимум на 5 критерия:


1.Да е ефективна при различни здравословни състояния.
2.Да е проста и лесна за научаване.
3.Да е безопасна.
4.Да е достъпна - сами да си я прилагаме.
5.Да е безплатна или с ниска цена. Да не използва вещества, които да замърсяват тялото.


Да добавя, че е важно тези, които разпространяват ПайдаЛаджин сред населението да са много добре обучени здравни специалисти с достатъчно професионален опит.

Надявам се все повече хора чрез практика да се убедят в ефективността на този изпитан от хилядолетия метод.

Сами преценете дали този метод е за вас и дали да го прилагате. Ако не вярвате в самолечението, имате страх и притеснения, моля Ви не го прилагайте. Когато сте болни потърсете професионален съвет на лекар.

Всички, които приемат този метод за свой, могат да следят сайта ни, наши фейсбук публикации  и канала ни в ютюб, както и да задълбочат знанията и резултатите си на практическите ни семинари.

Успех на всички и благодарности за отделеното време! Поздрави!

X

Biomedis Europe

All rights reserved.