2ЛАДЖИН и ПАЙДА
Приятели и съмишленици, знаете че природата и ние сме божествено творение и чрез съзнателна воля можем също да се претворяваме. Много от хората частично сме прекъснали резонансните си връзки с вселенския разум, а и със себе си – вътрешно сме разделени. Забравили сме по различни причини, че мъдрите, прости и вродени механизми за самовъзстановяване и оздравяване са заложени в нас от твореца.
А дали имаме намерение и желание да ги активираме? Как и да постоянстваме ли? Част от отговорите след малко.
Днес постоянно търсим външни източници за лечение и профилактика – медицинска дейност, медикаменти, лекарства, операции, духовни лечители, гадатели и др. Искаме друг да поеме отговорност за нашето физическо и емоционално състояние. Защо ли? Защото сме мързеливи, мнителни, нерешителни, страхливи - да не изброявам още. Не отричам, че понякога се налага чужда намеса и са необходими общи усилия - затова сме социална общност.
Животинския свят в природата няма личен лекар. Болните животни се усамотяват, спират да приемат храна и вода. И така организмът им се самолекува естествено.
А защо ние разумните, можещите и знаещите трябва да стигаме до самолечение? Отговорът е, че сме пропуснали ранното си възпитание в тази насока и не сме практикували необходимото. Да запретнем ли ръкави сега или ще отлагаме докато тиктакащият часовников механизъм вътре в нас ненадейно взриви бомбата с тежки и непоправими нарушения? Да отговорим – колкото по-рано, толкова по-добре. Даже и в предпоследната минута на живота ни, ако сме чули и разбрали за възможността да си помогнем чрез ПайдаЛаджин не е късно да почнем и да успеем.
Нашето здраве е наше основно право и перманентно задължение - стига да не си пречим. Можем да достигнем момента на баланс и хармония, а след това да се профилактираме. С какво? По долу предлагам една от възможностите да се възстановяваме.
Пайда и Ладжин са синергия, начин на живот, лесни и добре забравени от хилядолетия естествени методи, изискващи постоянство. Предназначени са и за най-незнаещите, за активиране на вроденият механизъм за самолечение вътре в нас. Това не е медицинска терапия, методите са неинвазивни, включващи упражнения с пасивно разтягане на сухожилия и тъкани – Ладжин и потупване по различни телесни зони - Пайда. Подобни методи са на йога, тай-чи, цигун и др.
Самолечението с ПайдаЛаджин няма за цел да замести професионалните медицински съвети и лечения, а да допълни това, което липсва в света на съвременната медицината. Не пренебрегвайте професионален лекарски съвет, по отношение на вашето здраве.

С Пайда ние активираме цялостната и локална енергия на организма ни. Потупваме по зони цялото тяло. Извличат се токсините и отровните отпадъци, (т.нар. Ша), подобрява се движението на жизнената енергия ЧИ по енергийните меридиани и колатерали на органите ни, премахват се енергийните блокажи и процеса на саморегенерация на вътрешните органи и функции се задейства рефлекторно чрез кожните зони. Потупването с постепенна сила по дадена зона от тялото предизвиква и локална активация на кръвообращението, биохимична и хормонална регулация. Повишава се вибрацията на тялото и всички вредни отпадъци, токсини, образования, паразити се стопяват и извеждат естествено от него. Новото замества старото чрез разрушение. No construction without destruction.
Пайда е съществено важна и за ставния ни апарат, тъй като се подобрява микроциркулацията, активира се регенерацията и детоксикацията на третирания участък. По-рядко токсините от горната част на тялото се извеждат чрез повръщане, а токсините от долната част на тялото се извеждат основно през дебелото черво. Не се налага да убиваме патогенните микроорганизми и паразитите – те сами напускат организма, тъй като им става некомфортно в нашата среда и търсят начин да излязат извън тялото. По този начин се прочиства кръв, лимфа, течности, между тъканни, междуклетъчни, като и вътреклетъчните пространства. При тези активни потупвания в началните месеци на терапия върху кожата се появяват оцветявания, които могат да бъдат в розово, кървавочервено, мораво, мораво-черно или черно. Това е токсичен отпадък (Ша), който се извежда през кожата на етапи. По цвета на Ша можем да съдим за степента на замърсеност на нашия организъм – колкото е по-черна Ша, толкова е по-замърсено тялото ни. Подутини и бял прах върху кожата са различни форми на Ша. Тези токсични отпадъци секретират през кожата под формата на мънички твърди частици, или чрез потта, сълзите, носния секрет, урината, изпражненията. Това не изглежда много добре, но това са реакции, показващи подобрение и означават, че токсичната кръв и течности се филтрират навън и че протича процес на детоксикация. Всичко това са вторични течности, които се появяват на кожата. Няма спукване на кръвоносни съдове, изглежда като хематом, но не е. Няма опасност за инсулт или инфаркт. Чрез Пайда повишаваме Ян енергията и извеждаме студа и влагата от организма (Ин). Кое кара от ледените висулки да започне да капе вода? Отговорът е топлината и това е важен принцип в източната медицина. Всички образувания са ледени топки, които трябва да се разтопят, а и много заболявания са основно от натрупването на патофактор студ.

Ладжин (пасивно разтягане на нашите тъкани) уникално подрежда гръбначния стълб и костите, прави тялото гъвкаво и еластично, разтягат се сухожилията и се премахват енергийните блокажи в меридианите. Позволява плавното протичане на Чи и кръвта. Сухожилията имат тенденция към скъсяване и натрупване на студ. С течение на годините Ян енергията постепенно намалява. Неживият човек е напълно скован, студен или 100 % Ин. Гъвкавостта на тялото свидетелства за изобилна Ян, а сковаността е сигнал за слаба Ян. За да сме здрави, трябва да направим сухожилията меки, по-дълги и по-гъвкави. Втвърдяването и свиването на сухожилията причинява блокажи в меридианите и води до здравни проблеми. По сковаността на тялото ни и сухожилията можем да съдим за здравословното ни състояние. По-страхливите и мнителни хора е препоръчително да започнат с Ладжин. Така че както Пайда, така и Ладжин са прекрасни методи и за диагностика.

За да е полезна една терапевтична техника, тя трябва да отговаря минимум на 5 критерия
1.Да е ефективна при различни здравословни състояния.
2.Проста и лесна за научаване.
3.Безопасна.
4.Да е достъпна - сами да си я прилагаме.
5.Безплатна или с ниска цена. Да не използва вещества, които да замърсяват тялото.
Да добавя, че е важен плюс тези които разпространяват ПайдаЛаджин сред населението да са много добре обучени специалисти с достатъчно опит в областта на здравните грижи.

Надявам се и вие да се убедите в ефективността на този изпитан от хилядолетия метод чрез теория и практика.

Сами преценете дали този метод е за вас и дали да го прилагате. Ако не вярвате в самолечението, имате страх и притеснения, моля Ви не го прилагайте. Когато сте болни потърсете професионален съвет на лекар.

Всички, които приемат този метод за свой, могат да следят сайтовете ни и канала в ютюб, както и да задълбочат знанията и резултатите си на практическите ни семинари.
Благодарности за отделеното време! Поздрави!

X

Biomedis Europe

All rights reserved.